Ziekengeldverzekering

Samen vinden wij de ziekengeldverzekering die bij uw bedrijf past.

Door een ongeval of ziekte kunnen uw werknemers (tijdelijk) arbeidsongeschikt raken. U bent wettelijk verplicht om het loon van zieke werknemers twee jaar lang door te betalen. Bovendien kan het zijn dat u extra kosten moet maken. U moet bijvoorbeeld voor een vervanger zorgen of genoegen nemen met productieverlies. Of de werkplek moet aangepast worden. U bent namelijk ook voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor een geslaagde re-integratie. Een goede verzuimverzekering kan u financieel ondersteunen en u alle zorgen rondom Arbodienstverlening uit handen nemen.

Dekking

Een ziekengeld- of verzuimverzekering vergoedt de kosten van loondoorbetaling van een zieke werknemer voor de eerste twee jaar. Maar daarmee is uw werknemer nog niet terug aan het werk. Als werkgever krijgt u bij verzuim dus te maken met een complexe wetgeving omtrent zowel loondoorbetaling als Arbodienstverlening. Een goede verzuimverzekering kan u financieel ondersteunen en u ook zorgen rondom Arbodienstverlening uit handen nemen.

https://overwater-advies.nl/wp-content/uploads/2019/11/business-chairs-company-coworking-7070-scaled.jpg
https://overwater-advies.nl/wp-content/uploads/2019/11/fish-eye-view-photo-of-glass-high-story-building-over-white-188035-scaled.jpg

Verzuimpreventie

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan verzuimpreventie, verzuimbegeleiding en re-integratie. Hiermee kunt u ziekteverzuim van uw werknemer soms met weken of zelfs maanden verkorten. Dit is in het belang van uw werknemer en ook in uw eigen belang.

Gerelateerde verzekeringen

Misschien zijn deze verzekeringen ook interessant voor u.

Werknemersschade

De werknemersschadeverzekering is een aanvullende verzekering. De verzekering geldt als vangnet voor situaties waarin door werknemers in verband met hun werkzaamheden, tijdens woon-werkverkeer of tijdens (personeels)activiteiten geleden schade niet wordt vergoed.

Lees meer

WIA

Met een WIA-verzekering zorgt u dat uw medewerkers niet voor financiële verrassingen komen te staan als ze langdurig arbeidsongeschikt raken.

Lees meer

Collectieve ongevallen

De collectieve ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit als uw werknemers overlijden of blijvend invalide raken.

Lees meer

WGA eigen beheer

Wilt u eigenrisicodrager voor de WGA worden? Dan draagt u het risico voor de arbeidsongeschiktheid van uw (ex-)werknemers. De betaling van de WGA-uitkering en de kosten van de re-integratie komen voor uw rekening.

Lees meer

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.