Overwater Pensioenen

Deskundig en persoonlijk pensioenadvies

Plannen maken voor de toekomst ligt aan de basis van een goed pensioenadvies. Maar als ondernemer is het naast het regelen van een pensioen ook belangrijk om na te denken over inkomensderving bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Wij verzorgen ook collectieve pensioenen en verzuimverzekeringen voor ondernemingen. Ons uitgangspunt is dat het geregeld moet zijn zoals u dat wenst en dat wij de voortgang regelen. Hierdoor kunt u zich in uw bedrijf volledig richten op datgene waar u goed in bent en zorgen wij ervoor dat uw pensioen goed geregeld is. Wij zijn uw pensioenadviseur.

Over Overwater

Pensioen regelen met Overwater

Overwater maakt pensioenen duidelijk. We adviseren, zodat het groeit in plaats van stilstaat. We regelen het met u en houden ook de voortgang bij. En we kijken verder dan pensioen. We kunnen u namelijk adviseren bij alle zaken waar u inkomensverlies kunt oplopen. Zo adviseren we u over pensioen voor later, maar bijvoorbeeld ook over ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Voor iedereen. Werkgever en werknemer. DGA en ZPP’ers en natuurlijk particulieren die hun pensioen willen regelen.

Maak een afspraak

Pensioenadvies

Uw pensioen wilt u goed geregeld hebben. Of u nu werkgever, werknemer of particulier bent. 

Goed en onafhankelijk advies is daarbij belangrijk. Want alle mogelijkheden en juridische termen maken van pensioenen een ingewikkeld onderwerp. De juiste keuzes maken lijkt dan ook niet altijd simpel. En naast het pensioen is het soms ook belangrijk om na te denken over andere zaken. Bijvoorbeeld als u ondernemer bent. De adviseurs van Overwater Advies helpen u met onafhankelijk pensioenadvies. 

U kunt op verschillende momenten voor pensioenadvies kiezen. Bijvoorbeeld als u nog geen pensioenregeling heeft voor uw bedrijf en daar ondersteuning bij wil. Of juist als u al een regeling heeft maar deze wil aanpassen of verlengen. Misschien bent u particulier en bent u benieuwd hoeveel pensioen u op moet bouwen voor later. En als ZZP’ers is het belangrijk om na te denken over inkomensderving bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Wij adviseren u over al deze zaken. Ons doel: pensioen regelen zoals u dat wenst. Zo kunt u zich volledig richten op datgene waar u goed in bent.

Pensioen opbouwen

De meeste particulieren kiezen voor beleggen bij het opbouwen van pensioen. Andere bekende manieren zijn banksparen en lijfrente. Bij banksparen legt u (maandelijks) een bedrag in waar u een bepaalde periode geen toegang tot heeft. Daarom krijgt u vaak een hogere rente over het bedrag dat u spaart. Bij lijfrente kunt iedere maand of ieder jaar een bedrag inleggen. Misschien wilt u dat als u uw dertiende maand ontvangt, of op een ander moment waarop het u uitkomt. De lijfrente krijgt u uitbetaald wanneer u met pensioen gaat, bijvoorbeeld vanaf het moment dat u AOW ontvangt.

Voor werkgevers is er vanaf 1 januari 2023 nog één manier om pensioen om te bouwen voor werknemers: beleggen. Dat is vooral gunstig voor mensen onder de 30 jaar, omdat zij van meer rendement genieten. 

 

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. Iedere situatie is uniek en er zijn veel zaken die invloed hebben op pensioen.

Iedereen kan bij onze pensioenadviseur terecht. Zo adviseren we particulieren, werkgevers, werknemers, directeur-grootaandeelhouders en ZZP’ers. We kijken  graag naar uw situatie tijdens een vrijblijvend adviesgesprek op ons kantoor in Mijnsheerenland. 

Vrijblijvend gesprek

Intake en pensioenadvies

Pensioenadvies bij Overwater bestaat altijd uit twee onderdelen. Het eerste deel is een vrijblijvend intakegesprek.

We brengen de situatie met u in kaart, samen met uw wensen en doelen. Op basis van de uitkomsten van dit gesprek vragen we extra gegevens bij u op en gaan we met het advies van start.

Na het intakegesprek volgt het adviesgesprek. Bij werkgevers bestaat het advies ook uit onderzoek en het toetsen van gegevens. We kijken daarnaast of u als werkgever onder een pensioenfonds valt. 

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.