Hoe kunt u profiteren van de lage rente?

Er zijn meerdere manieren om te profiteren van de lage rente. U kunt uw hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekvorm met een lagere hypotheekrente. Hierbij is van belang dat u rekening houdt met de kosten en/of boeterente die deze wijziging eventueel met zich meebrengt.

Een ander oplossing is rentemiddeling. Dit kan interessant zijn wanneer de rente die u betaalt fors hoger is dan de huidige rente. U sluit dan uw hypotheek niet over maar laat de geldverstrekker de oude rente middelen met de rente van dit moment. U betaalt hier meestal wel een boeterente voor. Deze boeterente wordt in het nieuwe rentepercentage opgenomen. Om te kijken of dit interessant voor u kan zijn, bespreken wij de mogelijkheden graag met u in een persoonlijk gesprek.

Wat kost het oversluiten van een hypotheek ?

Bij het oversluiten van uw hypotheek heeft u met diverse kosten te maken, allereerst de boeterente. Afhankelijk van de voorwaarden van uw hypotheek, mag u een deel van uw hypotheek boetevrij aflossen. Over het overige deel betaalt u dan een boeterente. De boeterente is afhankelijk van de huidige marktrente en hoelang uw huidige rente nog vast staat.

Daarnaast betaalt u diverse bijkomende kosten. Denk hierbij de kosten van een taxatierapport, kosten voor notaris voor het opmaken van een nieuwe hypotheekakte en kosten voor de hypotheekadviseur die u helpt uw hypotheek over te sluiten.

OversluitCheck

Wilt u profiteren van de lage rente, maar heeft u geen verhuisplannen? Dan kunt u overwegen om uw hypotheekrente aan te passen door uw hypotheek over te sluiten. Zo kunt u in het zelfde huis blijven wonen tegen lagere maandlasten. Er zijn verschillende redenen waarom oversluiten interessant kan zijn. Wilt u snel weten of oversluiten voor u interessant is? Met de Overwater OversluitCheck heeft u snel een een indicatie of u kunt besparen op uw hypotheeklasten.

U heeft een woning

Heeft u een eigen woning en bent u van plan om binnenkort een ander huis te kopen? Dan krijgt u met meer zaken te maken dan toen u uw eerste woning kocht. Denk alleen al aan de verkoop van uw huidige woning. Gaat u eerst kopen of juist eerst verkopen. Wat kan er met de overwaarde gedaan worden of hoe werkt een overbruggingshypotheek. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste hypotheek.

https://overwater-advies.nl/wp-content/uploads/Hypotheek-aanbieders.png