Nationale Hypotheek Garantie

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie (verder NHG). NHG zorgt ervoor dat de geldverstrekker de garantie krijgt dat de hypothecaire lening wordt terugbetaald. Het kan namelijk gebeuren dat uw persoonlijke situatie veranderd waardoor u niet meer aan uw hypotheekverplichtingen kan voldoen. In dat geval kan NHG in werking treden.

Doordat de geldverstrekker hierdoor minder risico loopt, levert dit een korting in de rente op. In 2021 zijn de kosten van deze garantie 0,7 % van het totale hypotheekbedrag. Over het algemeen levert NHG ondanks de eenmalig premie van 0,7 % u toch voordeel op.

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG zijn er een aantal voorwaarden. De woning mag bijvoorbeeld niet meer dan € 325.000, – waard zijn. Hiernaast is de hypotheekvorm van belang.

Voordelen van NHG

  • U koopt verantwoord en veilig met NHG (Nationale Hypotheek Garantie)
  • NHG kan een vangnet bieden bij betalingsproblemen
  • De rentekorting

Anderen bekeken ook

Een eerste huis kopen

Bent u van plan om uw eerste huis te kopen? Dan vormt dat in de regel een spannende tijd waarin u over veel zaken moet nadenken en belangrijke beslissingen moet nemen.

Lees meer

Hypotheek voor zzp'ers

Als u als zelfstandig ondernemer een hypotheek gaat aanvragen werkt dat anders dan wanneer u in loondienst bent. Hieronder leggen we u uit hoe het werkt met een hypotheek als u zelfstandig ondernemer bent

Lees meer

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.