Spaarvoorzieningen

Samen vinden wij de spaarvoorziening die bij u past.

Door regelmatig geld opzij te zetten kunt u bouwen aan een financiële buffer, sparen voor het aanvullen van pensioeninkomen of voor bijzondere wensen. Dat biedt rust en vrijheid.

Spaarverzekering

U kunt sparen via een spaarverzekering. De premie die u voor uw verzekering betaalt, kunt u zien als uw spaargeld. Uw geld wordt in dat geval belegd, wat vaak een hoger rendement oplevert dan de rente op een gewone spaarrekening. Het voordeel van een spaarverzekering is dat u hierbij ook het overlijdens- en/of arbeidsongeschiktheidsrisico kunt meeverzekeren. Dat betekent bijvoorbeeld dat het hele (eind)bedrag wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden als u overlijdt, of dat u geen premie hoeft te betalen als u arbeidsongeschikt wordt.

https://overwater-advies.nl/wp-content/uploads/2020/03/blog-pensioen-scaled.jpg
https://overwater-advies.nl/wp-content/uploads/2019/10/klantenservice-cta.jpg

Banksparen

Sinds enkele jaren kunt u banksparen. Dit is fiscaal voordelig sparen voor uw pensioen of voor de aflossing van uw hypotheek. Het belastingvoordeel is vergelijkbaar met dat van een lijfrente- of een kapitaalverzekering eigen woning. Als u spaart voor uw pensioen mag u, afhankelijk van uw pensioentekort, de inleg op uw bankspaarrekening aftrekken van uw belastbaar inkomen. ‘Bankspaart’ u voor de aflossing van uw hypotheek dan valt uw spaartegoed niet in box 3 (waardoor u vermogensrendementsheffing zou moeten betalen), maar in box 1.

Afspraak inplannen

Meer informatie

Heeft u een vraag over onze lijfrenteverzekeringen? Stel uw vraag dan via ons contactformulier,
bel ons op: 0186 82 00 00 of maakt direct een afspraak met één van onze specialisten.

Verzekeringskaarten

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze lijfrenteverzekeringen van onze aanbieders.

Gerelateerde verzekeringen

Misschien zijn deze verzekeringen ook interessant voor u.

Lijfrente

Een lijfrente sluit u af om extra pensioen op te bouwen of om eerder met pensioen te gaan. Een lijfrente is een verzekeringsproduct of een bankspaarproduct waarbij u periodiek of éénmalig geld inlegt om later een periodieke uitkering te krijgen.

Lees meer Afspraak maken

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.