Lijfrenteverzekering

Samen vinden wij de lijfrenteverzekering die bij u past.

Een lijfrenteverzekering is een levensverzekering die u afsluit bij een verzekeringsmaatschappij. Dit moet een toegelaten verzekeraar zijn. U kan het opgebouwde tegoed van uw lijfrenteverzekering gebruiken op één van de volgende manieren:

  1. U sluit een oudedagslijfrente, een nabestaandenlijfrente of een tijdelijke oudedagslijfrente af bij een levensverzekeringsmaatschappij. De lijfrente geeft recht op uitkeringen die allemaal even hoog zijn. De perioden tussen deze termijnen moeten gelijk zijn. De uitkeringen eindigen uiterlijk bij het overlijden van degene die de uitkeringen ontvangt.
  2. U koopt bij een bank of beleggingsinstelling een recht op een uitkering in termijnen.

Bancaire lijfrente

Sinds 1 januari 2008 kunnen banken een alternatief bieden voor de lijfrente producten van verzekeraars, de bancaire lijfrente. Deze mogelijkheid is door de overheid gecreëerd om de concurrentie op deze markt te vergroten. De bancaire lijfrente is op een aantal punten anders dan de lijfrente producten van verzekeraars, een overzicht:

De grootste verschillen tussen de bancaire lijfrente en een lijfrenteverzekering zitten in de looptijd van de uitkering en de afhandeling bij overlijden. Bij een bancaire lijfrente kan niet worden gekozen voor een levenslange uitkering. Er moet altijd een einddatum worden gekozen. De uitkering stopt wanneer er geen kapitaal meer is. Het langlevenrisico ligt bij een bancaire lijfrente, dus bij de begunstigde. Bij een lijfrenteverzekering kan wel worden gekozen voor een levenslange uitkering. Het langlevenrisico ligt in dit geval bij de verzekeringsmaatschappij. Wanneer u op zoek bent naar een levenslange uitkering, dan is een lijfrenteverzekering dus uw enige keus.

Een voordeel van de bancaire lijfrente is dat deze onder het erfrecht valt. Wanneer bij een lijfrenteverzekering geen contraverzekering is afgesloten komt het overgebleven kapitaal bij overlijden toe aan de verzekeringsmaatschappij. Bij een bancaire lijfrente is dit niet het geval. Bij overlijden komt het kapitaal toe aan de erfgenamen en zijn er geen extra kosten voor een contraverzekering.

https://overwater-advies.nl/wp-content/uploads/2020/03/inboedel-scaled.jpg
https://overwater-advies.nl/wp-content/uploads/2019/10/klantenservice-cta.jpg

Direct ingaande lijfrente

Met een direct ingaande lijfrente ontvangt u een uitkering zolang u leeft. U realiseert daarmee een aanvulling op uw inkomen. Als u de verzekering afsluit, spreekt u af hoe vaak en wanneer u de uitkering krijgt. U betaalt de premie in één keer. Dat noemen we een koopsom. De uitkering gaat over het algemeen meteen van start.

U kunt kiezen uit twee soorten lijfrenten:

  • De levenslange lijfrente: u krijgt een uitkering zolang u leeft. Dit is gunstig voor als u oud wordt;
  • De tijdelijke lijfrente: u krijgt een uitkering voor een paar jaar. Of de uitkering stopt als u overlijdt.

Bij beide soorten lijfrenten kunt u minder geld terugkrijgen dan u heeft ingelegd.

Afspraak inplannen

Meer informatie

Heeft u een vraag over onze lijfrenteverzekeringen? Stel uw vraag dan via ons contactformulier,
bel ons op: 0186 82 00 00 of maakt direct een afspraak met één van onze specialisten.

Verzekeringskaarten

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze lijfrenteverzekeringen van onze aanbieders.

Gerelateerde verzekeringen

Misschien zijn deze verzekeringen ook interessant voor u.

Spaarvoorzieningen

Door regelmatig geld opzij te zetten kunt u bouwen aan een financiële buffer, sparen voor het aanvullen van pensioeninkomen of voor bijzondere wensen. Dat biedt rust en vrijheid.

Lees meer Afspraak maken

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.