Terug

Pensioenen, hypotheken en verzekeringen saai?

Pensioenen, hypotheken en verzekeringen saai? Niet bij Overwater! De adviseurs werken met zoveel passie en betrokkenheid, dat dit aanstekelijk werkt. Ook stagelopers zijn doorgaans verbaasd over de gang van zaken binnen het assurantiekantoor en ontdekken dat er achter het web van regeltjes een bron van creativiteit schuilt.

Directeur Astrid Smit lacht trots. Zij voert samen met Hans van Dijk de directie van het Overwater kantoor. “We werken met een team van vijfentwintig medewerkers, met elk hun eigen specialisme. Vanuit de kernwaarden professionaliteit, ondernemerschap en betrokkenheid adviseren we ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, agrarische ondernemers, particulieren en eigenaren van oldtimer voertuigen. In onze wereld is geen dag hetzelfde.

De ene keer ben je bezig met een reisverzekering en de andere keer maken we samen met de klant plannen voor de toekomst. Dat maakt ons werk ontzettend boeiend en leuk. Ons enthousiasme brengen we over. Zelfs zoiets vervelends als een schade proberen we voor de klant zo positief mogelijk te behandelen en af te wikkelen. Dit vraagt om een creatieve en veelzijdige aanpak en hierin zijn we echt vooruitstrevend. Hierdoor kunnen we vaak meer mogelijk maken dan gedacht. Klanten ‘kopen’ niet bij ons vanwege het product, maar om wie we zijn.”

KLANTGERICHT WERKEN
Niet productgericht, maar klantgericht werken dus. “Dit is ook één van de redenen dat we naast verzekeringen ook pensioenen en hypotheken aanbieden. Doordat we alles aanbieden profiteert de klant van één vertrouwd aanspreekpunt. Klantgericht werken betekent ook dat elke klant uniek is en dat we per situatie de behoefte inventariseren. Het daadwerkelijke product komt pas in beeld aan het einde van het adviestraject. We worden hierin niet alleen gesteund door onze diepgaande specialistische kennis, maar ook door vergaande digitalisering. Hierdoor kunnen we uiterst efficiënt en doelmatig werken en ook dit is in het voordeel van de klant.”

CYBERCRIMINALITEIT EN DE CORONACRISIS
“En over digitalisering gesproken. Cybercriminelen maken slim gebruik van de coronacrisis, nu bedrijven massaal zijn overgestapt op online (samen)werken. Ook hier geldt dat we aansturen op het zoveel mogelijk (vooraf) wegnemen van risico’s. Op onze website publiceren we een aantal handige tips om cybercriminelen buiten de deur te houden. Natuurlijk gaan we ook graag persoonlijk met ondernemers in gesprek om te inventariseren welke risico’s zij lopen en hoe deze zoveel mogelijk beperkt en eventueel verzekerd kunnen worden door middel van een cyberverzekering.”

Tekst: CYNTHIA VAN DER WAAL Foto: BIANCA VAN DE BIE

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.