Oktober is de Europese Cybersecuritymaand. In deze periode is er extra aandacht voor dit onderwerp. Verschillende partijen helpen mee om de digitale veiligheid te vergroten van medewerkers, klanten en hun directe omgeving. Zo heeft Google onder de zoekbalk een extra beveiligingscheck toegevoegd. Middels deze check kunt u eenvoudig inzien of u nog aanvullende beveiligingsmaatregelen moet nemen om veilig te kunnen werken.

Cybersecurity is een hot topic! De laatste maanden zijn er bijna dagelijks wel nieuwberichten over getroffen bedrijven door digitale aanvallen. Wij als Overwater vinden het belangrijk om u als klant te informeren over de mogelijke risico’s en eventuele gevolgen hiervan. Daarom willen wij ook deze maand aangrijpen om u extra te informeren.

Praktijkvoorbeelden
In dit artikel willen wij u wijzen op uw risico. Nagenoeg iedere onderneming is afhankelijk van hun systemen en apparatuur. De vraag is of u bewust bent van uw risico en wat de gevolgen hiervan zijn? Benieuwd naar wat voor soort risico u nu loopt? Bekijk dan de praktijkvoorbeelden van 9 mkb-bedrijven die in de problemen zijn gekozen door cybercrime.

Check uw risicoklasse
Een eerste stap kan zijn om na te gaan in welke risicoklasse uw bedrijf zit. Hiervoor zijn meerdere tools ontwikkeld. Neem bijvoorbeeld de check van Digital Trust Center (klik hier). Door middel van 11 gerichte vragen wordt er een inschatting gemaakt van de risicoklasse. U ontvangt gelijk een inventarisatie en preventietips!

Meer informatie?
Wilt u meer weten over dit onderwerp of andere diensten van ons bedrijf? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 0186-820000 of per e-mail: info@overwater-assurantie.nl

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.