Een ding is zeker: deze zomervakantie is anders dan alle andere. Waar mogelijk een half jaar geleden een vliegvakantie gepland werd, wordt nu veel gekeken naar een vakantie in eigen land. Niet geheel toevallig merken aanbieders van boten, campers en caravans een sterke toename in de vraag naar deze recreatieobjecten. Een camper, caravan of boot aankopen is één ding, het verzekeren ervan is een tweede. Wat is belangrijk en waar moet u op letten bij het afsluiten van een polis?

Om te beginnen is de leeftijd van belang bij de keuze voor de dekking van uw verzekering. In de regel geldt: hoe jonger het object, hoe hoger de dekking. Uiteraard is het ook de vraag wat u wenst te verzekeren en welke risico’s u liever zelf draagt. Er is in de basis altijd sprake van een Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking(WA). Hiermee bent u verzekerd voor schades die u aan anderen toebrengt.

Vervolgens kunt u dit uitbreiden met een dekking voor onder meer brand-, diefstal-, storm- en ruitschade; deze dekkingen vallen onder ‘beperkt casco’. Wanneer u graag de eigen schades wilt verzekeren, zoals botsingen of aanrijdingen, dan kiest u voorde meest uitgebreide dekking. Dit wordt ‘volledig casco’ of ‘allrisk’ genoemd. In alle gevallen zijn aanvullende dekkingen mogelijk. U kunt hierbij denken aan dekking voor uw inboedel, luifel/voortent en de inzittenden (inclusief bestuurder).

Mocht u dit jaar met uw caravan in het buitenland op vakantie gaan, houdt er dan rekening mee dat voor diverse landen een groene kaart voor uw caravan verplicht is. U kunt de groene kaart opvragen bij uw verzekeraar. Voor caravans geldt tot slot dat schade door hagel mee te verzekeren is. Heeft u een hagelbestendig dak? Dan levert u dit in sommige gevallen premiekorting op.

Niet geheel onbelangrijk is dat camperverzekeringen op basis van een bonusmalus systeem worden afgesloten. Hoe hoger uw schadevrije jaren, hoe hoger de korting. Uiteraard wilt u niet dat uw camper wordt gestolen, ook uw verzekeraar niet. Om die reden gelden er verschillende beveiligingseisen, zoals een versnellingsbakslot (Bearlock), een alarmsysteem of een voertuigvolgsysteem.

In Nederland geldt geen verzekeringsplicht voor uw boot, maar voor sommige landen is die plicht er wel. Of u nu in het binnen- of buitenland vaart: u kunt altijd aansprakelijk gesteld worden voor veroorzaakte schades. Het is voor de polis van belang om uw vaargebied te bepalen. Tot slot vallen sommige vaartuigen onder uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

Graag stellen wij samen met u uw boot-, caravan of camperverzekering verder samen. In een gesprek kan meer uitleg geven worden over de diverse keuzemogelijkheden. Uw veiligheid en die van ons staat voorop. Alle klantgesprekken zullen op gepaste afstand zijn. Wilt u meer weten over dit onderwerp of andere diensten van ons bedrijf dan bent u van harte welkom bij ons op kantoor of mail naar info@overwater-assurantie.nl.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.