Of u nu al een reisverzekering hebt afgesloten, deze vorig jaar hebt opgezegd of nog aan twijfelen bent of u er één wilt afsluiten voor de zomervakantie, neem even de tijd om dit artikel goed door te nemen alvorens u vertrekt zodat u goed verzekerd op reis gaat.

Kleurcodes ministerie van Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken voorziet alle landen van kleurcodes en die hebben effect op de dekking van uw reisverzekering. De kleurcodes kunnen veranderen, net voor of tijdens uw vakantie. Houd deze kleurcodes dus goed in de gaten.

Code groen
Wanneer het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een bepaald land de kleurcode groen heeft afgegeven, is er niets aan de hand. Het gebied is als veilig gekwalificeerd en uw reisverzekering kent geen verdere restricties.

Code geel
Wanneer u naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt uw reisverzekering gewoon dekking voor schades waarvoor u normaal ook verzekerd bent. Maar u moet wel opletten. Wanneer het aantal besmettingen dusdanig oploopt en het reisadvies van de overheid springt op oranje, dan verwacht uw verzekeraar dat u het gebied zo spoedig mogelijk verlaat. Wanneer u geen actie onderneemt, dan loopt u de kans dat u geen dekking meer heeft op uw reisverzekering. Dit verschilt sterk per verzekeraar. Wij willen u dan ook graag adviseren altijd contact met ons op te nemen wanneer u van mening bent dat u het gebied niet op een veilige manier kunt verlaten.

Code oranje of rood
Als u naar een gebied gaat met een oranje of rood advies, dan geldt dat er doorgaans geen dekking is als het gaat om (corona gerelateerde) schades. Dit omdat u “bewust” hebt gekozen voor dit risico (u had dit kunnen weten). Het verschilt per reisverzekeraar of overige risico’s die niets met corona te maken hebben, zoals diefstal van bagage, wél gedekt zijn. Wanneer u hierover vragen heeft, kijken wij graag met u mee. Wanneer u zich zelf wilt inlezen, hebben wij hieronder een aantal praktische links van enkele verzekeraars waarmee wij samenwerken.

  • Klik hier voor de link naar de meest gestelde vragen over het coronavirus van De Zeeuwse
  • Klik hier voor de link naar de meest gestelde vragen over het coronavirus Nationale Nederlanden

Checken!
Via deze website kunt u de diverse kleurcodes in de gaten houden. Hier staat ook vermeld of u wel/niet in quarantaine moet na aankomst of thuiskomst.

Annuleringsverzekering
Wanneer u niet op vakantie kunt omdat u positief bent getest, bent u hier doorgaans wel voor verzekerd. Als u wilt annuleren omdat het door u geboekte huisje in rood gebied blijkt te staan, dan is dat niet gedekt op een annuleringsverzekering. Hiervoor geldt hetzelfde beleid als het reizen naar een oranje or rood gebied, het is geen onvoorzien voorval.

Zorgverzekering
Uw zorgkosten in het buitenland worden gedekt door uw zorgverzekering. Dat is door corona niet anders. Noodzakelijke medische kosten worden dus gewoon vergoed, ook wanneer u in een rood of oranje gebied bent. Echter: deze kosten worden vergoed tot het maximum tarief van de behandeling in Nederland. Via uw reisverzekering kunt u zich extra verzekeren, maar bent u in een gebied waar uw reisverzekering geen dekking meer heeft en moet u een behandeling ondergaan, dan moet u de eventuele extra kosten dus zelf betalen.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over dit onderwerp of andere diensten van ons bedrijf? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 0186-820000 of per e-mail: info@overwater-assurantie.nl.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.