Terug

Woonlastenverzekering: zinvol of niet?

Woonlastenverzekering: zinvol of niet?

Stel dat u door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid opeens minder inkomen hebt. Dan kan het lastig of zelfs onmogelijk zijn om de huur of hypotheek nog te betalen. Wilt u dit risico uitsluiten? Dan kan een woonlastenverzekering uitkomst bieden.

Een woonlastenverzekering keert periodiek of eenmaal een bedrag uit als u werkloos en/of arbeidsongeschikt raakt. Met dat geld kunt u gedurende een bepaalde periode een deel van uw maandlasten betalen.

Wanneer niet?
Een woonlastenverzekering is lang niet altijd nodig. Misschien heeft u voldoende spaargeld, kunt u makkelijk besparen op andere kosten of is het inkomen van uw partner hoog genoeg om rond te komen. Soms kunt u gebruik maken van een collectieve verzekering van uw werkgever of bent u al standaard op die manier verzekerd. En natuurlijk biedt de overheid financiële vangnetten in de vorm van de WW en de WIA.

Wanneer wel?
Verwacht u dat u hieraan bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid niet voldoende hebt? Dan is een woonlastenverzekering een optie. U kunt kiezen voor een uitkering bij werkloosheid, bij arbeidsongeschiktheid of in allebei die situaties. Houd er wel rekening mee dat de periodieke uitkering niet voor altijd is, maar na de afgesproken tijd stopt.

Premie
Voor een woonlastenverzekering betaalt u maandelijks premie. De hoogte daarvan hangt onder andere af van het bedrag dat u verzekert en of u dat geld bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid direct wilt ontvangen of pas na een paar maanden of een jaar.

Voorwaarden
Als u een woonlastenverzekering wilt afsluiten, moet u een medische verklaring invullen. De verzekeraar kan besluiten om u op basis daarvan te weigeren of om een hogere premie te berekenen. Houd er verder rekening mee dat de voorwaarden vaak behoorlijk streng zijn. Zo keren veel woonlastenverzekeringen bijvoorbeeld niet uit bij arbeidsongeschiktheid naar aanleiding van psychische klachten.

Ingewikkeld product
Een woonlastenverzekering is een behoorlijk ingewikkeld product. Wilt u er één afsluiten, dan is het slim om er eerst eens over te praten met een expert. Samen met u brengen wij uw situatie en wensen in kaart en helpen u eventueel om de woonlastenverzekering te vinden die het beste bij u past. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bel dan 0186-820000, of stuur een e-mail naar j.vanhelden@overwater-hypotheek.nl.

Meer over Overwater Hypotheken

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.