Pensioencommunicatie komt in vele vormen. Wilt u graag in een oogopslag een overzicht van uw pensioen? Of heeft u liever meer informatie over uw pensioenregeling? In deze nieuwsbrief bespreken wij de verschillende manieren waarop u informatie kunt krijgen.

Mijnpensioenoverzicht.nl
Op mijnpensioenoverzicht.nl kunt u een totaaloverzicht van alle opgebouwde en te bereiken pensioenaanspraken die u heeft opgebouwd terugvinden. Daarnaast kunt u terugvinden hoeveel AOW u vanuit de overheid gaat ontvangen. Inloggen gaat heel makkelijk door middel van uw DigiD.

Het Pensioen 1-2-3 biedt nieuwe en bestaande deelnemers informatie over de pensioenregeling.
In laag 1 kunt u de belangrijkste uitgangspunten van de pensioenregeling terugvinden. Wilt u meer informatie over de uitgangspunten, dan kunt u kijken in laag 2. In laag 3 kunt u alle documenten met betrekking tot de pensioenregeling terugvinden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het pensioenreglement. In het pensioenreglement staan alle uitgangspunten tot in detail uitgewerkt.

Webportal
Bijna alle verzekeraars hebben een webportal. In dit portal kunt u alle informatie over de pensioenregeling terugvinden. Daarnaast kunt u ook zien hoe de pensioenregeling er voor u uitziet.
U kunt zien hoeveel pensioen u gaat opbouwen en hoeveel partnerpensioen er is verzekerd. Daarnaast kunt u zien waarin uw pensioen wordt belegd en vaak kunt u ook een planning maken.
U kunt bijvoorbeeld in kaart brengen hoeveel pensioen u krijgt als u eerder stopt met werken of juist als u langer doorwerkt.

U heeft de informatie en dan?
Wanneer u de informatie heeft bekeken, hopen wij natuurlijk dat u meer inzicht in uw pensioen heeft gekregen. Hoeveel pensioen gaat u ontvangen en op welke leeftijd? Is dit genoeg voor de levenssituatie die u voor ogen heeft of moet u in actie komen? Vaak zijn dit vragen die u zelf kunt beantwoorden, maar wij begrijpen ook heel goed dat u soms wat hulp kunt gebruiken. Als u bijvoorbeeld wat extra’s wilt doen, welke mogelijkheden heeft u dan en wat past het beste bij uw situatie? Dit zijn vragen waarbij een pensioenadviseur u op weg kan helpen.

Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van uw pensioensituatie en het beantwoorden van uw vragen. U kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@overwater-pensioen.nl.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.