U gaat met pensioen! Een dag waar u misschien al een tijd naar uit heeft gekeken. Er gaat veel voor u veranderen. Niet alleen gaat u stoppen met werken, wijzigt (vaak) uw financiële situatie, de mate van vrije tijd en de structuur in uw leven. Tijdens uw werkzame leven wordt er vaak aandacht geschonken aan opleidingen en begeleiding naar de volgende stap tijdens uw loopbaan. Met pensioen gaan is een van de grootste veranderingen in uw werkzame leven. Het is verstandig om uzelf hier ook goed op voor te bereiden.

Afbouwen van het werk
Het risico bestaat dat u in het befaamde “zwarte gat” valt. U heeft opeens veel vrije uren, tijd om over van alles na te denken en geen vast ritme meer. U kunt er voor kiezen om uw werkzame leven geleidelijk af te bouwen. U kunt bijvoorbeeld al enige jaren van te voren beginnen met minder werken. Bijvoorbeeld eerst een dag minder in de week en later misschien twee dagen minder in de week. Op deze manier kunt u alvast wennen een leven zonder werk en ontdekken wat u graag zou willen doen na pensionering.

Maak een plan
Tijdens uw werkzame leven heeft u veel kennis en ervaring opgedaan. Daarnaast heeft u ontdekt wat u leuk vindt en waar u goed in bent. U kunt deze vaardigheden ook gebruiken na uw pensionering. U kunt de vaardigheden verder ontwikkelen of gebruiken om andere mensen te helpen. Misschien wilt u werken aan uw gezondheid, heeft u altijd al vrijwilligerswerk willen doen of wilt u uw hobby vaker uitoefenen. Het is goed om doelen te hebben na uw pensionering en een plan hoe u deze wilt bereiken. Op deze manier voorkomt u dat u in het “zwarte gat” terecht komt.

Geen financiële zorgen
Een van de aspecten van met pensioen gaan, is uw financiële situatie. Hoe ziet deze eruit? Het is verstandig om tijdig naar uw financiële situatie te kijken. Zijn er voldoende middelen aanwezig of moet u in actie komen? Door al tijdig naar uw pensioen te kijken, kunt u later zonder zorgen met pensioen gaan. Wij helpen u hier graag bij. Samen met u brengen wij uw pensioen in kaart en bepalen we of het voldoende is om na uw pensionering uw doelen te bereiken.

Afspraak inplannen
U kunt een afspraak met ons maken door te bellen naar 0186-820016 of door te mailen naar info@overwater-pensioen.nl. Als u een andere vraag heeft over uw pensioen, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.