Terug

U kunt nog wat extra’s doen voor uw pensioen in 2020

Veel Nederlanders bouwen te weinig pensioen op. Hierdoor loopt u het risico om na uw pensioen in inkomen terug te vallen. Hier kunt u iets aan doen. U kunt namelijk gebruik maken van uw jaarruimte. Door middel van de jaarruimte kunt u op een fiscaal vriendelijke manier extra pensioen opbouwen.

In onze vorige blog informeerde wij u hier al kort over. Wist u dat de manier waarop u zo fiscaal vriendelijk mogelijk extra pensioen op kunt bouwen het best bewaarde geheim van Nederland is? Daarom leggen wij het graag nog een keer aan u uit.

De jaarruimte is wat u maximaal in een kalenderjaar kunt storten op een pensioenrekening.
Via deze pensioenrekening spaart of belegt u voor uw pensioen. Aan de jaarruimte is een maximum verbonden. Dit maximum is er omdat u over het geld wat u stort geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. U krijgt dus geld terug van de Belastingdienst als u gebruik maakt van uw jaarruimte.

Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet u het geld ook echt voor uw pensioen gebruiken. Vanaf uw AOW-leeftijd moet u het geld in minimaal 5 jaar laten uitkeren. U kunt het dus niet in een keer opnemen. Daarnaast betaalt u belasting over de uitkering die u gaat ontvangen. Wel betaalt u minder belasting. U gaat namelijk vanaf de AOW-leeftijd minder belasting betalen.

Heeft u voor een langere periode geen of te weinig pensioen opgebouwd? Daar heeft de Belastingdienst ook een oplossing voor. U kunt namelijk nog gebruik maken van uw jaarruimte van de afgelopen 7 jaar. Deze jaarruimtes samen heet uw reserveringsruimte.
Mocht u dus nog gebruik willen maken van uw jaarritme uit 2013, dan kan dat alleen nog dit jaar.

Het is dus nu tijd om in actie te komen en uw fiscaal vriendelijke pensioen te regelen. Heeft u hier hulp bij nodig? Wij helpen u graag verder. U kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@overwater-pensioen.nl.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.