Terug

Preventietips woning inbraak

Sinds de lockdown van maart dit jaar is het aantal geregistreerde woning- en schuurinbraken met 18% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Het is aannemelijk dat door de corona  maatregelen veel meer mensen thuis zijn en hierdoor het aantal inbraken is gedaald. Helaas geldt deze daling niet voor alle gemeenten, in bijna 30% van de gemeenten is het aantal geregistreerde inbraken juist toegenomen. Nu het sneller donker wordt, neemt de kans op woninginbraken statistisch gezien weer meer toe. Graag zouden wij u daarom 10 preventietips om het risico op een woninginbraak te verkleinen.

 1. Sluit altijd uw ramen en deuren. Draai deuren op slot, ook als u maar even weggaat.
 2. Installeer een schemerschakelaar of bewegingssensor voor de buitenverlichting, want inbrekers werken het liefst in het donker.
 3. Laat uw sleutels nooit aan de binnenkant in het slot zitten en leg uw sleutels nooit in het zicht.
 4. Verstop geen extra setje sleutels onder de deurmat of op een andere ‘geheime’ plek.
 5. Gebruik sloten die voldoen aan het Politiekeurmerk. Zo’n slot herkent u aan het SKG ®-logo, met sterren.
 6. Zorg voor stevig hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en lichtkoepels.
 7. Beveilig ook de bovenverdieping van uw woning. Denk hierbij aan uw ramen, dakramen en eventuele balkondeuren.
 8. Laat binnen een lamp aan wanneer u weg bent, zodat het lijkt alsof er wel iemand aanwezig is.
 9. Spreek met uw buren af om op elkaars huis te letten.
 10. Gaat u wat langer weg? Vraag iemand de post van de deurmat te halen en uit het zicht weg te leggen.

Naast bovengenoemde preventietips willen wij u graag een aantal preventietips mee geven voor de bezitters van een auto voorzien van keyless entry. Dit zijn sleutels die het mogelijk maken om de auto te starten en te openen zonder de auto in het slot te steken of de auto te openen door een druk op de knop. Helaas hebben technische snufjes ook hun keerzijde. Criminelen worden steeds geraffineerder en vindingrijker in het misbruiken van nieuwe technieken. Zo ook met keyless entry. Hieronder een aantal preventietips om te voorkomen dat dieven uw autosleutel hacken of kopiëren.

 1. Leg u sleutel altijd minimaal 6 meter van de (voor)deur en laat ook uw reservesleutel niet slingeren.
 2. Blokkeer het signaal van de autosleutel door uw sleutel te bewaren in een (koek)trommel van blik. Of koop een sleutelhoesje die is voorzien van een binnenzijde van metaalfolie. Dit heeft hetzelfde effect als de blikken trommel.
 3. Parkeer indien mogelijk binnen of anders op een goed zichtbare en verlichte parkeerplek.

Met de bovenstaande preventietips hopen wij u voldoende te hebben geïnformeerd. Wanneer u nog vragen heeft op welke manier u uw woning kunt beveiligen of op welke manier u uw keyless entry autosleutel kunt opbergen horen wij dat graag. U kunt ons eenvoudig bereiken door te bellen naar 0186-820000 of stuur een e-mail naar info@overwater-assurantie.nl

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.