Terug

Pensioencommunicatie

Met pensioen; de periode na het werkzame leven waarin genieten voorop staat. Om het genieten te bekostigen is inkomen nodig. Maar hoe dat inkomen eruit ziet, uit welke delen het bestaat en wanneer het precies komt, is lang niet voor iedereen duidelijk. Pensioen is voor velen een lastig onderwerp. Het is vaak een ‘ver-van-mijn-bed-show’ en staat bol van de ingewikkelde begrippen. Dit houdt mensen tegen om zich er in te verdiepen. Terwijl met een beetje hulp meer duidelijkheid kan worden verschaft.

Bij Overwater is pensioencommunicatie een belangrijk onderdeel van het pensioenadvies en het maakt daarbij niet uit of er pensioen wordt opgebouwd via de werkgever via een verzekeraar, een pensioenfonds of in een lijfrentevoorziening.

De voordelen voor werknemers:

  • Uitleg van het pensioenstelsel in Nederland;
  • Inzicht in de regeling bij de huidige werkgever met aandacht voor eerder opgebouwde pensioenen;
  • Informatie over de mogelijkheden om naast het pensioen via de werkgever zelf een potje op te bouwen.

De voordelen voor werkgevers:

  • Duidelijke uitleg van de pensioenregeling draagt bij aan goed werkgeverschap;
  • Het bewustzijn van de werknemers bij de pensioenregeling neemt toe;
  • De betrokkenheid van de werknemers bij de organisatie neemt toe.

Al deze voorbeelden vergroten de duurzame inzetbaarheid van de werknemers.

Bent u geïnteresseerd in pensioencommunicatie? Of heeft u een andere vraag over uw pensioen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@overwater-pensioen.nl.

Meer over Overwater pensioenen

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.