Terug

Onbezorgd op weg naar de sneeuw? Check dan onze reisadviezen voor een zorgeloze vakantie

We hebben er met elkaar lang op moeten wachten: genieten van een strak vers geprepareerde piste en het heerlijke wintersportzonnetje. Echter, is het coronavirus nog steeds niet weg en blijft het onzeker hoe de wintersport eruit gaat zien. Soms zelfs tot het laatste moment. Inmiddels is ons één ding wel duidelijk: er gelden aanvullende coronamaatregelen. Bereid u dus goed voor en check onderstaande adviezen voor een zorgeloze wintersport vakantie!

Advies 1a: Houd het actuele reisadvies in de gaten

Inmiddels hebben we wel geleerd dat de adviezen van de één op de andere dag kunnen wijzigen. Wij willen u dan ook graag adviseren om kort voor vertrek het actuele reisadvies voor het land waar u naartoe wilt te controleren. Het reisadvies geeft niet alleen aan hoe veilig het is in dat land als het gaat om het coronavirus, maar is ook van invloed op wat u kunt verwachten van uw reis- of zorgverzekering.

Advies 1b: Check de lokale coronamaatregelen op uw bestemming

Naast dat elk land zijn eigen coronamaatregelen hanteert, geldt dat ook iedere wintersportbestemming zijn eigen coronamaatregelen kan hanteren. Zo kunt u te maken krijgen met inreisregels, een capaciteitsbeperking van de skiliften of mondkapjesplicht. Bekijk op www.nederlandwereldwijd.nl de maatregelen voor uw bestemming.

Advies 2: Bekijk de voorwaarden van uw zorg- en reisverzekering

Het reisadvies voor een vakantiebestemming is van invloed wat u van uw zorg- of reisverzekering kunt verwachten. Juist daarom is het hebben van deze verzekeringen in deze bijzondere tijden van belang zodat u onbezorgd kunt genieten van uw welverdiende vakantie.

Bij een groen of geel reisadvies
Bij een groen of geel reisadvies zijn vakantiereizen mogelijk. Bij groen is er geen verhoogd risico, bij geel zijn er veiligheidsrisico’s. Je bent in beide gevallen verzekerd met uw reis- of zorgverzekering.
Was het reisadvies op het moment van vertrek groen of geel, maar wordt dit tijdens uw vakantie rood of oranje? Dan bent u verzekerd via uw reisverzekering. Als u bijvoorbeeld ziek wordt en daardoor extra reis- of verblijfkosten hebt. Ook andere normale risico’s zijn gewoon verzekerd. Wilt u door een wijziging van het reisadvies eerder naar huis? Dan is het goed om te weten dat dit niet is verzekerd met uw annuleringsverzekering.

Bij rood of oranje reisadvies
Is het reisadvies code rood of code oranje? Dan worden vakantiereizen afgeraden. Gaat u in dit geval toch op vakantie? Dan worden de kosten die met het coronavirus te maken hebben door de meeste verzekeraars niet vergoed via de reis- of zorgverzekering, ook niet bij OHRA. Denk bijvoorbeeld aan extra reis- of verblijfkosten doordat je ziek wordt.

Let op: medische repatriëring is niet gegarandeerd
Houd er rekening mee dat medische repatriëring (vervoer naar huis bij ziekte of skiongelukken) niet altijd gegarandeerd kan worden. Ook niet wanneer er een geel reisadvies is en u daar wel voor verzekerd bent. Door de verschillende coronamaatregelen is vervoer niet altijd te organiseren.

Vragen of interesse?

Onze adviseurs voorzien u graag van een onafhankelijk en persoonlijk advies, zodat u met een gerust hart op vakantie kunt. Wanneer u nog vragen heeft over ons aanbod of meer informatie wenst te ontvangen over de mogelijkheid van een (langdurige-)reisverzekering vernemen wij dat graag. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via info@overwater-advies.nl, te bellen naar 0186-820000 of door contact op te nemen met uw vaste adviseur.

Meer over Overwater verzekeringen

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.