Terug

Onbezorgd het water op

De lente gaat beginnen, de temperaturen stijgen en veel Nederlanders gaan weer naar buiten. Een deel van hen gaat bijvoorbeeld met de boot erop uit. Heerlijk een dagje vertoeven op het water is voor steeds meer mensen de ideale vorm van ontspanning. Het aantal Nederlandse watersporters is de afgelopen jaren namelijk ook flink toegenomen en dit weerspiegelt de groeiende populariteit.

Het wordt hierdoor wel drukker op de Nederlandse wateren en de kans op schade neemt toe. Alhoewel een verzekering niet verplicht is, is dit zeker aan te raden. De particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt namelijk niet altijd dekking. Over het algemeen is er wel dekking als de schade wordt veroorzaakt door een boot met een zeiloppervlakte van maximaal 16 m2 en/of een (buitenboord)motor met een vermogen van maximaal 3 kW (ongeveer 4 pk). Indien uw boot hierboven komt, is het aan te bevelen om minstens een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden, zoals een beperkt- of volledig cascoverzekering zodat bijvoorbeeld brand/diefstal en zelf veroorzaakte schade gedekt is. Indien er nautische apparatuur aanwezig is op de boot, is dit bij beide cascodekkingen standaard meeverzekerd.

Als aanvullende verzekeringen kan worden gekozen voor een rechtsbijstand dekking. Hiermee bent u verzekerd voor verhaalservice bij schadegevallen. Rechtsbijstand kan ook van pas komen als er geschillen ontstaan over garantie of uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast is een ongevallen dekking mogelijk, hiermee zijn de opvarenden verzekerd. Als er sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval, keert de verzekering een bedrag uit.

Er zijn dus voldoende opties om de mogelijke risico’s voor uw kostbare bezit af te dekken. Wilt u hier meer informatie over ontvangen, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 0186-820000 of via de mail op info@overwater-assurantie.nl.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.