Terug

Meeverzekeren carnavalsoptocht

Boven de rivieren is er vooralsnog niet veel te merken van het aankomende carnavalsseizoen. Beneden de rivieren is dit ongetwijfeld anders en zullen alle vrije uurtjes worden ingezet om de laatste hand te leggen aan de carnavalswagens. Het meerijden in een praalwagen brengt logischerwijs een extra risico met zich mee, zoals een aanrijding, een deel van het bouwsel dat op een toeschouwer valt, of een kind dat onder de praalwagen komt. Dit risico is niet standaard meeverzekerd op de WA-dekking van uw oldtimertractorenverzekering. Dit brengt voor de eigenaar van het trekkende voertuig een groot financieel risico met zich mee.

Nieuwe dekking: Optocht
Met ingang van dit jaar hebben we een passende verzekeringsoplossing als u meerijdt in een carnavalsoptocht. Hiermee bent u tijdens het rijden in een carnavalsoptocht met uw praalwagen verzekerd. Deze dekking is van toepassing van, naar en tijdens het rijden van de bij ons opgegeven carnavalsoptocht. Deze dekking is niet standaard meeverzekerd en u dient deze dekking altijd vooraf bij ons aan te vragen. 

Uitgangspunten - optochtdekking 

Om in aanmerkingen te komen voor deze dekking moet er minimaal aan onderstaande uitgangspunten worden voldaan:

  • De aanhanger is voorzien van gemonteerde zitplaatsen met rugleuning. Personen die staan, moeten bij plotselinge bewegingen houvast hebben aan een beugel of handgreep, of zij moeten met een tuig aan de aanhanger zijn bevestigd. Indien dergelijke voorzieningen niet aanwezig zijn, moet de aanhanger rondom zijn voorzien van een deugdelijke reling met een hoogte van minimaal 100 en maximaal 120 centimeter;
  • Het aantal vervoerde personen is niet groter dan het aantal zit- of staanplaatsen;
  • De snelheid van het landbouwmaterieel in de optocht is maximaal 5 kilometer per uur;
  • Vervoer van personen jonger dan 14 jaar vindt plaats onder begeleiding van minimaal een volwassene, die op de aanhanger aanwezig is;
  • Aan het landbouwmaterieel is maximaal één aanhanger gekoppeld. -De snelheid van het landbouwmaterieel tijdens de rit naar de optocht en de terugrit is maximaal 25 kilometer per uur. Tijdens deze ritten mogen geen passagiers of opzittenden worden vervoerd op de aanhanger;
  • De bestuurder van het landbouwmaterieel is minimaal 20 jaar oud, in het bezit van een wettelijk voorgeschreven rijbewijs en niet onder invloed van drank of verdovende middelen;
  • Tijdens de optocht mag enkel de bestuurder zich op het trekkende landbouwmaterieel bevinden;
  • Er is een gemeentelijke ontheffing aanwezig voor het vervoeren van personen op aanhangers.
  • Het is niet toegestaan om tijdens de optocht passagiers op-of af te laten stappen.

Premie
De eenmalige premie bedraagt € 100,00 (Exclusief servicebijdrage en assurantiebelasting) per object en per optocht. Als bij schade blijkt dat aan een of meer van bovengenoemde voorwaarden niet is voldaan, is er geen dekking voor de schade, tenzij de verzekerde aantoont dat de schade daardoor niet is veroorzaakt of daarmee geen verband houdt.

Interesse?
Klik hier om een aanvraag in te dienen. De aanvraag is onder voorbehoud van acceptatie. Let op er is alleen dekking als u een polis of dekkingsbevestiging van ons heeft ontvangen. Wij adviseren u om uw aanvraag zo spoedig mogelijk in te dienen.

Indien u nog vragen heeft over bovenstaande verzekeringsoplossing vernemen wij dat graag.

Meer over Overwater Oldtimers

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.