Terug

Meeverzekeren optocht

Carnaval mag dit jaar dan al voorbij zijn, maar onze verzekeringsdekking is ook beschikbaar voor vergelijkbare optochten door het hele jaar heen. Of het nu gaat om thematische parades, culturele festiviteiten of andere soorten optochten waar praalwagens en speciaal uitgeruste voertuigen centraal staan, het risico van onvoorziene incidenten blijft aanwezig. Denk hierbij aan aanrijdingen, onderdelen van het bouwsel die mogelijk toeschouwers kunnen raken, of het risico dat iemand onder de praalwagen terechtkomt.

Dergelijke risico's vallen doorgaans niet onder de standaard WA-dekking van uw oldtimertractorenverzekering, wat een aanzienlijk financieel risico kan vormen voor de eigenaar van het trekkende voertuig.

Nieuwe dekking: Optocht

Vanaf dit jaar bieden wij een op maat gemaakte verzekeringsoplossing voor uw deelname aan optochten, niet alleen beperkt tot carnaval. Met deze verzekering bent u gedekt tijdens het rijden in elke optocht waaraan u deelneemt met uw praalwagen. Deze dekking is geldig vanaf het moment dat u vertrekt naar de optocht, tijdens de optocht zelf, en op de terugweg, mits de optocht vooraf bij ons is opgegeven. Dit zorgt ervoor dat u beschermd bent tegen de unieke risico's die het deelnemen aan dergelijke evenementen met zich meebrengt.

Uitgangspunten - optochtdekking 

Voor de optochtdekking is het noodzakelijk dat u duidelijk aangeeft dat het gebruik van uw voertuig exclusief is voor deelname aan een carnavalsoptocht of vergelijkbaar. Deze verzekering is specifiek ontworpen voor dergelijke optochten en niet voor andere evenementen zoals huldigingen. Om in aanmerking te komen, vragen wij u bij het aanvragen specifieke informatie verstrekken over de optocht, waaronder de datum, locatie, en een beschrijving van het evenement.

Om in aanmerkingen te komen voor deze dekking moet er minimaal aan onderstaande uitgangspunten worden voldaan:

 • De aanhanger is voorzien van gemonteerde zitplaatsen met rugleuning. Personen die staan, moeten bij plotselinge bewegingen houvast hebben aan een beugel of handgreep, of zij moeten met een tuig aan de aanhanger zijn bevestigd. Indien dergelijke voorzieningen niet aanwezig zijn, moet de aanhanger rondom zijn voorzien van een deugdelijke reling met een hoogte van minimaal 100 en maximaal 120 centimeter;-
 • Het aantal vervoerde personen op de aanhanger mag niet groter zijn dan het aantal zit-
  of staanplaatsen met een maximum van 20 personen;-
 • De snelheid van het landbouwmaterieel in de optocht is maximaal 5 kilometer per uur;-
 • Vervoer van personen jonger dan 14 jaar vindt plaats onder begeleiding van minimaal een volwassene, die op de aanhanger aanwezig is;-
 • Aan het landbouwmaterieel is maximaal één aanhanger gekoppeld. -De snelheid van het landbouwmaterieel tijdens de rit naar de optocht en de terugrit is maximaal 25 kilometer per uur. Tijdens deze ritten mogen geen passagiers of opzittenden worden vervoerd op de aanhanger;-
 • De bestuurder van het landbouwmaterieel is minimaal 20 jaar oud, in het bezit van een wettelijk voorgeschreven rijbewijs en niet onder invloed van drank of verdovende middelen;-
 • Tijdens de optocht mag alleen de bestuurder zich op het trekkende landbouwmaterieel bevinden;-
 • Er is een gemeentelijke ontheffing aanwezig voor het vervoeren van personen op aanhangers;-
 • Het is niet toegestaan om tijdens de optocht passagiers op-of af te laten stappen.

Premie
Voor de optochtdekking bieden we twee verschillende premies, afhankelijk van het aantal opzittenden op uw praalwagen:

-Bij 0 tot 8 opzittenden geldt een premie van € 133,10.

-Bij 9 tot 20 opzittenden geldt een premie van € 254,10.

De hierboven genoemde bedragen zijn inclusief assurantiebelasting en servicebijdrage.

Let op: het aantal opzittenden mag maximaal 20 personen bedragen. Bij het aanvragen van de dekking dient u het verwachte aantal opzittenden op te geven, zodat de juiste premie kan worden vastgesteld.

Mocht bij schade blijken dat aan een of meer van de voorwaarden niet is voldaan, dan is er geen dekking voor de schade, tenzij u als verzekerde aantoont dat de schade niet door deze omstandigheden is veroorzaakt of daarmee geen verband houdt.

Interesse?
Klik hier om een aanvraag in te dienen. De aanvraag is onder voorbehoud van acceptatie. Let op er is alleen dekking als u een polis of dekkingsbevestiging van ons heeft ontvangen. Wij adviseren u om uw aanvraag zo spoedig mogelijk in te dienen.

Indien u nog vragen heeft over bovenstaande verzekeringsoplossing vernemen wij dat graag.

Meer over Overwater Oldtimers

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.