Inventaris- en goederenverzekering

Een inventaris- en goederenverzekering voor hippische activiteiten is bedoeld voor eigenaren van bedrijven in de hippische sector, zoals pensionstallen, maneges en rijverenigingen. De verzekering dekt schade aan de inventaris en goederen als gevolg van onder andere brand, diefstal, storm en waterschade.

Hierbij kun je denken aan zaken zoals zadelkasten (aan de muur of kan een kast zijn die je verplaatst), zadeldekjes, zadels, hoofdstellen, dekens, voer, strooisel, harnachement en andere benodigdheden die nodig zijn voor de dagelijkse verzorging en training van de paarden. Ook kunnen andere bedrijfsmiddelen, zoals machines en gereedschappen, worden meeverzekerd.

De inventaris- en goederenverzekering vergoedt de kosten die nodig zijn om de schade te herstellen of om de goederen te vervangen als ze volledig verloren zijn gegaan. Het is belangrijk om de verzekerde som af te stemmen op de werkelijke waarde van de inventaris en goederen om onderverzekering te voorkomen.

Het is verstandig om samen met een verzekeringsadviseur te kijken naar de specifieke risico's en behoeften van het bedrijf en op basis daarvan een passende inventaris- en goederenverzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd van een goede dekking tegen schade aan de inventaris en goederen en kun je met een gerust hart je hippische activiteiten blijven uitoefenen.