Hoeveel invloed het coronavirus gaat hebben op de Nederlandse huizenmarkt is afhankelijk van de duur en de intensiteit van de crisis. Door het coronavirus zijn veel mensen ineens onzeker over hun inkomsten, met als gevolg dat veel mensen het kopen van een huis zullen uitstellen. De verwachtingen zijn, dat wanneer de coronacrisis over een paar maanden nog niet is opgelost de huizenprijzen hierdoor zullen gaan dalen. Echter blijft het woningtekort bestaan, waardoor de vraag ten opzichte van de vorige financiële crisis groter zal worden.

Gewijzigde tarieven

Vorige week hebben een aantal hypotheekaanbieders de hypotheektarieven al verhoogd of hebben aangekondigd dit te gaan doen. Het gevolg hiervan is dat veel mensen de lopende hypotheek (ondanks de bijbehorende boete) open hebben gebroken en elders tegen een lagere rente hebben afgesloten. De crisis biedt dus ook kansen. In bepaalde gevallen kan er worden overgesloten, zonder dat er hiervoor eigen middelen nodig zijn, waarna je maandlasten wél aanzienlijk kunnen dalen. Naast het verhogen van de hypotheekrente hebben de hypotheekaanbieders de mogelijkheid om de voorwaarden aan te scherpen in deze economisch onzekere tijden.

Wat voor gevolgen het coronavirus op de langere termijn gaat hebben voor de hypotheekrente is nog niet duidelijk. De ontwikkeling hiervan is onder andere afhankelijk van de duur van de crisis en de intensiteit hiervan. Bent u voornemens een huis te kopen of uw hypotheek over te sluiten neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op. U kunt ons bereiken via de gebruikelijke weg door ons te bellen op: 0186-820000 of een e-mail te sturen naar info@overwater-hypotheek.nl.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.