Het pensioenbewustzijn in Nederland is laag, eigenlijk te laag. Dit zorgt er voor dat een groot deel van de Nederlanders geen idee heeft hoe het er voor staat met hun pensioen. Het gevolg hiervan kan zijn dat de verwachtingen niet aansluiten bij de werkelijkheid. Dit kan leiden tot onrust en onzekerheid bij uw werknemers.

Als werkgever kunt u bijdragen aan het pensioenbewustzijn van uw werknemers, bijvoorbeeld door het organiseren van doelgroepgerichte presentaties, informatiesessies of persoonlijke gesprekken. Natuurlijk ontvangen uw werknemers informatie over hun pensioen vanuit de pensioenverzekeraar en vanuit de overheid. Ervaring leert echter dat de bewustwording nog eens extra aangewakkerd wordt wanneer er vanuit de werkgever extra uitleg en informatie omtrent het pensioen wordt gegeven. Daarnaast kunt u vanuit uw rol uw werknemer nog eens extra wijzen op de door hem te nemen acties. Hierdoor stelt u uw werknemers in staat om bewust keuzes te maken om er op die manier voor te zorgen dat het pensioenen de financiële planning aansluit bij de persoonlijke situatie.

Het extra aandacht geven aan pensioencommunicatie en financiële planning levert u als werkgever ook wat op. Diverse onderzoeken wijzen uit dat werknemers die op de hoogte zijn van hun pensioensituatie minder stress ervaren en daardoor op de werkvloer meer betrokken en productiever zijn. En zoals u ongetwijfeld weet: tevreden en ontspannen werknemers leiden uiteindelijk tot een lager ziekteverzuim!

Wij realiseren ons dat niet ieder bedrijf beschikt over voldoende pensioenkennis om heldere pensioeninformatie aan de werknemers te verstrekken. Overwater Pensioenconsultants heeft ruime ervaring in het geven van doelgroeppresentaties, het voeren van pensioengesprekken en het opstellen van financiële rapporten die uw werknemers inzicht geven in hun persoonlijke pensioensituatie. Wij staan dan ook graag voor u klaar om samen met u een communicatieplan op te stellen wat past bij u en uw werknemers.

U kunt een afspraak met ons maken door te bellen naar 0186-820016 of door te mailen naar info@overwater-pensioen.nl. Als u een andere vraag heeft over uw pensioen, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.