Terug

Het belang van goede pensioencommunicatie

In een eerdere nieuwsbrief gaven we al aan dat goede communicatie over pensioen belangrijk is. Een recent onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onderstreept dit. De AFM onderzocht op aangeven van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de kwaliteit van de pensioenadministraties en de bijbehorende pensioeninformatie van pensioenuitvoerders. De AFM constateert in hun onderzoek dat de kwaliteit van de administraties de afgelopen jaren flink is toegenomen. Echter, dit heeft nog niet geleid tot een verbetering van de communicatie naar de deelnemers. De vertaalslag van de administratie naar de communicatie gaat nog wel eens fout.

Gevolgen gebrekkige communicatie
Pensioen is voor veel mensen lastig. Het is vaak een ‘ver-van-mijn-bed-show’ en staat bol van de ingewikkelde begrippen. Dit houdt mensen tegen om zich er in te verdiepen. Het gevolg kan zijn dat deelnemers op hun pensioendatum verkeerde keuzes maken. Hiervoor waarschuwde Jeroen Steenvoorden begin deze maand in een artikel in het AD. Hij is sinds november 2021 de Ombudsman Pensioenen. “Soms hebben ze zelf een verkeerde keuze gemaakt, maar soms had de communicatie vanuit de pensioenuitvoerder beter gemoeten. De consequenties moeten duidelijk zijn. In de nieuwe pensioenwet staat dat pensioenfondsen mensen moeten begeleiden bij de keuzes,” aldus Steenvoorden.

Wet toekomst pensioenen
De Ombudsman doelt hier op de Wet toekomst pensioenen die minister Carola Schouten op 30 maart 2022 heeft aangeboden aan de Tweede Kamer. Als de Tweede Kamer en de Eerste Kamer hiermee instemmen, gaat naar verwachting per 1 januari 2023 de nieuwe Pensioenwet in. Goede communicatie wordt dus extra belangrijk nu het pensioenstelsel gaat veranderen.

Pensioencommunicatie bij Overwater
Bij ons is pensioencommunicatie een belangrijk onderdeel van het pensioenadvies en het maakt daarbij niet uit op welke manier er pensioen wordt opgebouwd.

De voordelen voor werknemers:

  • Uitleg van het pensioenstelsel in Nederland;
  • Inzicht in de regeling bij de huidige werkgever met aandacht voor eerder opgebouwde pensioenen;
  • Informatie over de mogelijkheden om naast het pensioen via de werkgever zelf een potje op te bouwen.

De voordelen voor werkgevers:

  • Duidelijke uitleg van de pensioenregeling draagt bij aan goed werkgeverschap;
  • Het bewustzijn van de werknemers bij de pensioenregeling neemt toe;
  • De betrokkenheid van de werknemers bij de organisatie neemt toe.

Al deze voorbeelden vergroten de duurzame inzetbaarheid van de werknemers.

Vragen
Bent u geïnteresseerd in pensioencommunicatie? Of heeft u een andere vraag over uw pensioen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@overwater-pensioen.nl.

Meer over Overwater Pensioenen

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.