Gebouwenverzekering

Een gebouwenverzekering voor hippische activiteiten is bedoeld voor eigenaren van panden die worden gebruikt voor de uitoefening van hippische activiteiten, zoals pensionstallen, maneges, rijhallen, opslagruimtes en andere gebouwen. De verzekering dekt schade aan de gebouwen als gevolg van onder andere brand, storm, waterschade, inbraak en vandalisme.

De gebouwenverzekering vergoedt de kosten die nodig zijn om de schade te herstellen of om het gebouw te herbouwen als het volledig verloren is gegaan. Hierbij wordt gekeken naar de herbouwwaarde van het pand, oftewel het bedrag dat nodig is om het pand opnieuw op te bouwen op dezelfde locatie en met dezelfde omvang.

Het is belangrijk om de verzekerde som af te stemmen op de werkelijke herbouwwaarde van het pand, om onderverzekering te voorkomen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met eventuele bijgebouwen, zoals bijvoorbeeld stallen of opslagruimtes.

Het is verstandig om samen met een verzekeringsadviseur te kijken naar de specifieke risico's en behoeften van het pand en op basis daarvan een passende gebouwenverzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd van een goede dekking tegen schade aan het pand en kun je met een gerust hart je hippische activiteiten blijven uitoefenen.