Terug

Column: Thijs Anchelon

Hoe fijn is het om het drukke leven achter u te laten en te genieten van een reis naar de sneeuw, of misschien zelfs wel naar de zon? Even geen persconferenties en uitgelekte maatregelen, maar de frisse wind op uw gezicht voelen tijdens een afdaling. Of genieten van vers bereide pinchos op een zonnig terras (In februari? Jazeker!) in Valencia. Voorafgaand aan uw welverdiende vakantie ontkomt u tegenwoordig niet aan het nodige onderzoek. ‘Wel of geen PCR-test?’ en ‘Staat mijn bewijs gedownload in de CoronaCheck-app?’ Ook niet geheel onbelangrijk: ‘Wat is er gedekt onder mijn reisverzekering?’ Graag informeer ik u in dit stuk over de verzekeringsmogelijkheden en de zaken waar u rekening mee kunt houden in verband met het coronavirus en uw (voorjaars)vakantie.

Allereerst is de door de Nederlandse overheid uitgegeven informatie van belang. De website www.nederlandwereldwijd.nl is inmiddels bij de meeste mensen ingebed. Op deze website ziet u of het land van bestemming veilig genoeg is om naar af te reizen. Hierbij gebruikt men de kleuren groen, geel, oranje en rood om dit aan te geven. Naast de kleurcode treft u hier handige informatie over eventuele inreisregels of beperkende maatregelen.

De verzekeraars waar wij mee samenwerken bieden dekking voor diverse corona gerelateerde schades, onder meer afhankelijk van de kleurcode van het land waar u op vakantie bent. Heeft u tijdens uw reis het coronavirus opgelopen en moet u daarom medische kosten maken? Dan kunt u deze kosten claimen als de kleurcode van het land voor vertrek groen, dan wel geel was. Afhankelijk van uw polis kunt u zelfs bij een oranje kleurcode deze medische kosten claimen. Belangrijk is dat u de rubriek ‘Medische kosten’ heeft meeverzekerd. Test u voorafgaand aan uw reis positief op het coronavirus? Dan worden de annuleringskosten vergoed als u een doorlopende annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Waar aan het begin van de pandemie een hoop onduidelijk was over de dekking onder reisverzekeringen, is de situatie nu heel anders. De dekkingen onder reispolissen zijn verder uitgekristalliseerd. Dit helpt ons u te voorzien van een passend advies. Het gaat te ver om alle dekkingen met betrekking tot het coronavirus en uw reisverzekering in dit stuk met u door te nemen. Om die reden adviseer ik u contact met ons of uw verzekeringsmaatschappij op te nemen, zodat al uw vragen beantwoord kunnen worden.

Wilt u onbezorgd op reis? Bel dan naar 0186-820000, of stuur een e-mail naar: thijs@overwater-assurantie.nl. Tot slot wens ik u alvast veel reisplezier en vergeet niet uw mondkapje in te pakken, afijn dat zal wel goedkomen!

Meer over Overwater Verzekeringen

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.