Terug

Een onbezorgde oude dag?

Ruim 1,6 miljoen werkenden kunnen daar alleen maar van dromen. Zij behoren namelijk tot de 17 procent die geen pensioen opbouwen. Deze groep, de zogenoemde pensioenlozen, wordt alsmaar groter. Met dat verontrustende bericht kwam het AD woensdag 15 juni op basis van cijfers van vakbond CNV.

Nederland kent volgens velen het beste pensioenstelsel ter wereld. Mede door het stijgende aantal zzp’ers daalt daarentegen het percentage van de werkenden die er gebruik van maken. En dat heeft grote gevolgen als de pensioenlozen de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Volgens het CBS verdiende een zzp’er gemiddeld € 39.500,- per jaar in 2020, € 3.000,- meer dan het modale inkomen van een werknemer in datzelfde jaar. De AOW voor een gehuwde/samenwoner bedraagt € 11.418,- per jaar (2022). Pensionering zorgt dus voor een mogelijke inkomensterugval van ruim € 25.000,-, met als gevolg dat er een beroep moet worden gedaan op toeslagen. Dit kost de Nederlandse belastingbetaler € 3.150,- per pensioenloze, oftewel ruim 5 miljard euro per jaar.

Zo’n vaart hoeft het echter niet te lopen. Er bestaan voor de pensioenlozen verschillende mogelijkheden om een onbezorgde oude dag te realiseren. Hierbij kan worden gedacht aan sparen, beleggen of bijvoorbeeld het afsluiten van een lijfrenteverzekering. Alle opties hebben één ding met elkaar gemeen, namelijk men kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Bent u een van de pensioenlozen? Of wilt u graag extra inkomen na uw pensionering? Dan helpen wij u graag bij het in kaart brengen van uw financiële toekomst. Welk bedrag u uiteindelijk nodig hebt, hangt af van een aantal factoren. Hoeveel pensioen gaat u ontvangen en op welke leeftijd? Is dit genoeg voor de levensstandaard die u voor ogen hebt? Deze vragen en nog vele andere nemen wij in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek met u door. Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar info@overwater-pensioen.nl of bel 0186-820000.

Meer over Overwater Pensioenen

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.