Terug

Drie tips om te profiteren van de overwaarde op uw woning

Vanwege de alsmaar stijgende prijzen op de huizenmarkt hebben veel huizenbezitters een overwaarde op hun koopwoning. Hieronder hebben wij drie tips uitgewerkt op welke manier u uw overwaarde het beste kunt benutten.

1. Koop een nieuwe woning
Wanneer u van plan bent op te gaan verhuizen is het natuurlijk prettig als u een overwaarde heeft. U kunt dan dit voordeel (ook wel eigenwoningreserve genoemd) gebruiken voor de aanschaf van uw nieuwe woning.

Rekenvoorbeeld
U verkoopt uw woning voor € 300.000,00 en uw hypotheek bedraagt nog € 150.000,00. U heeft dan een eigenwoningreserve van € 150.000,00. De aanschaf van uw nieuwe woning kost u in totaal € 250.000,00. U gebruikt uw eigenwoningreserve van € 150.000,00 volledig. Hierdoor bedraagt uw nieuwe hypotheek dan nog € 100.000,00.

2. Verhoog uw hypotheek voor verbouwing of verduurzaming van uw woning
Als u voldoende inkomen of pensioen ontvangt, kunt u de overwaarde ook gebruiken om uw hypotheek te verhogen. Deze extra lening kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een verbouwing, het levensloopbestendig maken of verduurzamen van uw huidige woning.

3. Bespaar op uw maandlasten door middel van rentekorting
Als uw hypotheekschuld lager is ten opzichte van de waarde van uw woning, dan loopt uw hypotheekverstrekker minder risico en komt u mogelijk in aanmerking voor een rentekorting. Niet alle hypotheekverstrekkers passen de rente automatisch voor u aan. Daar moet u vaak zelf het initiatief voor nemen. Om te profiteren van lagere maandlasten kunt u ook overwegen om uw hypotheek over te sluiten.

Maak een vrijblijvende afspraak
Wilt u meer weten over dit onderwerp of andere diensten van ons bedrijf? Neem dat contact met ons op via telefoonnummer: 0186-820000 of per e-mail: info@overwater-hypotheek.nl

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.