Terug

Dekking op de piste? 

Er staat een koude winter voor de deur, althans, als we de experts mogen geloven. Bij winterweer gaat menig hart van ski of snowboard minnend Nederland harder kloppen. Deze kerst gaan dan ook de eerste latten weer ondergebonden worden. Iedereen denkt dan uiteraard als eerste aan zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering, toch? Laten we eerlijk zijn: aan het verzekeringspakket wordt wellicht als laatste aandacht besteed. Als er aan gedacht wordt, dan is het de reisverzekering en in het bijzonder de wintersportdekking. Toch kan de aansprakelijkheidsverzekering een belangrijke blijken!

Ik hoor u het bijna denken: ‘iedereen heeft toch een aansprakelijkheidsverzekering?’ Gelukkig hebben de meeste Nederlanders, meer dan 90% van de bevolking, een WA-verzekering zoals dit in de volksmond genoemd wordt. Voor de goede orde: de WA-verzekering geldt voor motorrijtuigen zoals een auto of bromfiets, de particuliere aansprakelijkheidsverzekering geldt voor u en eventueel uw gezin. Waar er voor motorrijtuigen wél een verzekeringsverplichting bestaat, is dit wat betreft de particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet het geval. Er gaan stemmen op om ook dit type polis verplicht te stellen, maar zo ver is het nog niet.

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering, hoe zit dit precies? Bij de meeste verzekeraars kunt u kiezen uit: alleenstaand, alleenstaand met kinderen, gezin zonder kinderen en tot slot, gezin met kinderen. De polis dekt zaak- en letselschades die u of een andere verzekerde (partner, kinderen, huisdieren e.d.) aan derden heeft toegebracht. Zaakschade is schade aan spullen, letselschade is schade aan personen. Heeft uw zoon of dochter bijvoorbeeld tijdens het fietsen een auto geraakt? Dan kunt u deze schade claimen op uw aansprakelijkheidsverzekering. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de schade moet er kortgezegd sprake zijn van verwijtbaar gedrag. Tegenwoordig is een verzekerde som van € 2.500.000,- per gebeurtenis gebruikelijk, maar het komt voor dat slechts de helft (of lager!) verzekerd is onder de polis. Is dit laatste bij u het geval? Zorg dan dat de dekking verhoogd wordt naar € 2.500.000,-.

Zoals gezegd dekt de aansprakelijkheidsverzekering letselschades aan derden, iets dat tijdens de wintersport voor kan komen. Gaat het tijdens een afdaling mis en botst u op een voorligger? Dan kunt u aansprakelijk gesteld worden voor de geleden schade. Het is fijn als u dan aanspraak kunt maken op een polis. In Italië is een aansprakelijkheidsverzekering sinds dit jaar verplicht op de pistes. Sterker nog: u kunt zelfs gecontroleerd worden. Informeer om die reden bij uw verzekeraar of u een Engelstalige verklaring van dekking kunt krijgen voor uw aansprakelijkheidsverzekering. Zo kunt u zonder zorgen op wintersportvakantie!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en dekkingen onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering? Bel dan naar 0186-820000, of stuur een e-mail naar thijs@overwater-assurantie.nl. Voor degenen die op reis gaan: Viel Spaß of Divertiti!

Meer over Overwater Verzekeringen

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.