De huizenmarkt zit vast. De vraag is groot en het aanbod zeer beperkt. De “historisch” lage marktrente en een wachtlijst van jaren op de sociale huurmarkt drijven de huizenprijzen nog verder op.

Bent u starter?
U bent op zoek naar uw eerste koopwoning wat soms onmogelijk lijkt maar wij zien voldoende mogelijkheden voor de starter om de woningmarkt op te gaan. Hieronder geven wij een aantal mogelijkheden weer.

Generatiehypotheek
De meeste geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om familie mee te laten tekenen in de hypotheek. Hierdoor neemt de leencapaciteit toe en kunt u mogelijk toch een starterswoning kopen.

SVn Starterslening
Toch die eerste koopwoning met hulp van het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). Het klinkt leuk maar wat is een Starterslening eigenlijk? De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen. Starters leningen hebben gunstige voorwaarden. Zo betaalt u voor de Starterslening de eerste drie jaar geen maandlasten.

Er zijn verschillende regels voor opgesteld en wij helpen u graag deze in kaart te brengen. Misschien kunt u dan wél die woning kopen die bij u past. Een Starterslening sluit u af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat geeft extra zekerheid.

Verruimde schenkingsvrijstelling eigen woning Belastingvrij schenken voor de woning mag aan wie je maar wil tot €105.302,00 zonder dat de begunstigde of schenker schenkbelasting hoeft te betalen. Voorwaarde is dat de ontvanger het geld gebruikt voor ‘zijn koophuis’ en dat de begunstigde tussen de 18 en 40 jaar is. We zien in de praktijk niet alleen starters maar ook veel doorstromers van deze regeling gebruik maken.

Tiny house kopen
U kunt vanaf nu ook de aankoop van een Tiny House financieren, zelfs met een Starterslening. Een Tiny House is een relatief nieuwe woonvorm. Het zijn kleine, volwaardige en vrijstaande woningen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Een Tiny House wordt permanent bewoond en is dus niet bedoeld als recreatiewoning. Voorwaarde voor de financiering van een Tiny House is wel is dat de woning voldoet aan de definities van NHG.

Bent u doorstromer?
U heeft een eigen woning en de wens om een andere woning aan te kopen. U kunt in de huidige markt uw huis per opbod verkopen, waardoor er een hoge overwaarde kan ontstaan. De keerzijde is dat u bij het terugkopen van een woning ook de hoofdprijs betaalt. Toch zien wij mogelijkheden om met de huidige lage rente en het inzetten van de overgangsrechten op de oude hypotheek (voor 2013) een andere woning te financieren met een lagere maandlast. Waarbij ook veelal de aflossing richting uw pensioen zal verbeteren.

Wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden voor aankoop van een (andere) woning neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op 0186-820000 of stuur een e-mail naar: info@overwater-hypotheek.nl

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.