Terug

De scholen zijn weer begonnen…

De vakantie is alweer voorbij en dat betekent dat de scholen weer zijn begonnen. Vrijwel iedere student heeft een eigen laptop. Een groot voordeel aan een laptop is dat je deze overal mee naar toe kan nemen en op locatie kan werken. Echter, wordt de kans op schade hiermee ook vergroot: een klasgenoot gooit er drinken overheen, je laat hem vallen of de laptop wordt gestolen. Dit is iets wat je natuurlijk zo goed mogelijk probeert te voorkomen, maar dit is simpelweg niet altijd mogelijk. De prijzen van laptops liggen al gauw tussen de € 400 en € 1.000. Het repareren of het aanschaffen van een nieuwe laptop kan hierbij flink in de kosten lopen. Als de verzekeraar de schade vergoedt, kan dit behoorlijk wat geld besparen. Daarbij is het goed om te weten dat een laptop niet standaard buitenshuis is verzekerd.

Als student ben je gedurende je studie meeverzekerd op de inboedelverzekering van je ouders. Een voorwaarde hierbij is dat je nog bij je ouders thuis woont. Zodra je uit huis gaat, ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een inboedelverzekering. Als je tijdens je studie op kamers woont, dan kan er mogelijk dekking zijn op de polis van je ouders. Dit kan per verzekeraar verschillen.

Met een reguliere kostbaarhedenverzekering of een buitenshuis dekking op de inboedelverzekering is mobiele apparatuur zoals telefoons, laptops en fotocamera’s meestal voldoende gedekt tegen beschadiging, diefstal of verlies. Sommige verzekeringen bieden zelfs dekking in het buitenland.

Sommige voorvallen zijn niet meeverzekerd, zoals schade aan de software, opzet, schade door natuurrampen of terrorisme. Ook schade door experimenteren, slijtage en nalatigheid wordt niet vergoed.

Neem contact met ons op als je vragen hebt over het verzekeren van je laptop of andere elektronische apparaten. We kijken graag samen met je naar verzekeringsoplossingen.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.