Terug

Nieuwe manier van werken, dekking van risico's en het Coronavirus

Nieuwe werkwijze

Om de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen hebben wij er onder andere voor gekozen om onze medewerkers in twee groepen te verdelen. De ene helft werkt thuis en de andere op kantoor. Inmiddels bereiden we ons voor op de nieuwe realiteit, het wel op kantoor zijn maar anderhalve meter afstand houden. Zodat zodra het RIVM dat toestaat we weer met de volledige bezetting kunnen draaien. Natuurlijk zullen we door deze crisis veroorzaakte versnelling van het gebruik van digitale mogelijkheden vasthouden. Bijvoorbeeld door gebruik te blijven maken van Microsoft Teams.

Cybercrime

Als gevolg van het coronavirus werken veel werknemers noodgedwongen thuis. Cybercriminelen maken helaas slim gebruik van de chaos die ontstaat nu veel bedrijven moeten improviseren. Van groot belang is om juist in deze tijden scherp en kritisch te blijven op ons surf- en internetgedrag. Hieronder een aantal tips om cybercriminelen buiten de deur te houden.

  • Vertrouw je een mail of link niet? Bel naar degene die het verstuurd heeft om te checken of het klopt.
  • Krijg je een link om thuis te werken? Dat doen bedrijven over het algemeen niet. Trap hier niet in tenzij het expliciet is afgesproken. Sla er de noodprotocollen van je bedrijf op na of vraag het aan je manager.
  • Werk je ergens anders dan op kantoor? Gebruik dan een beveiligde, liefst VPN-verbinding om indringers te voorkomen.
  • Aangaande de COVID19-afbeeldingen: klik hier nooit zomaar op. Dat geldt in het algemeen voor afbeeldingen overigens. Zoek je een dergelijke afbeelding? Haal ze dan van websites die je vertrouwt, zoals het RIVM.

Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen omtrent de risico van cybercrime neem dan contact op met onze cyber specialist Bram Kapoen.

Ziektekostenverzekeringen

De eventueel door u gemaakte kosten voor noodzakelijke zorg voor huisarts, medicijnen, specialist en ziekenhuis in verband met een besmetting vallen onder de gebruikelijke dekking van uw ziektekostenverzekering. Dit is ook het geval indien deze onverwacht in het buitenland zijn gemaakt. (eventueel in het buitenland met een maximum maar deze kosten vallen dan (bijna altijd) onder uw reisverzekering met dekking ziektekosten).

Reis- en annuleringsverzekeringen

Wanneer het Corona virus gevolgen heeft voor uw reis- of vakantieplannen kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden van uw reis- of annuleringsverzekering. Helaas vergoedt het merendeel van verzekeraars niets of alleen in bijzondere gevallen uw annuleringskosten of extra kosten. Als tip willen wij u graag meegeven dat het bij verschillende reisorganisaties mogelijk is om uw reis kosteloos om te boeken.

Verzuim- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Heeft u, langdurig, zieke werknemers dan is, met inachtneming van de gebruikelijke eigen risicoperiode en uitgaande van de verzekerde risico’s, de salarisdoorbetaling verzekerd en ontvangt u een uitkering op basis van het doorbetaalde loon. Bent u zelfstandig ondernemer, heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering en bent u ziek door het coronavirus dan bent u verzekerd van een uitkering. Uiteraard ook met de gebruikelijke eigen risicoperiode en op basis van de door u verzekerd bedragen.

Bedrijfsstilstand en bedrijfsschade

Deze verzekeringen geven dekking na een schadegebeurtenis die onzeker is en voor een verzekeraar te overzien zoals een brand of waterschade. Helaas is het verlies aan omzet door de omstandigheden rond het coronavirus en de door de overheid als noodzakelijke geachte maatregelen niet verzekerd op een bedrijfsschadeverzekering. Onze overheid heeft diverse fiscale en steunmaatregelen aangekondigd welke voor u eventueel ook beschikbaar zijn, wij verwijzen u hiervoor naar onze website.

Voor aanvullende informatie omtrent het coronavirus verwijzen wij u graag naar de volgende websites:

  • Klik hier voor een nieuws over COVID-19 coronavirus vanuit de Rijksoverheid.
  • Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de belangrijkste en meest gestelde verzekeringsvragen samengesteld door het Verbond van Verzekeraars.
  • Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de belangrijkste juridische vragen en antwoorden samengesteld door de DAS.
  • Klik hier voor een actueel overzicht van de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Klik hier voor een actueel informatie over de situaties van het coronavirus in Nederland samengesteld door het RIVM.

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bij voorbaat dank voor uw begrip en ook voor u, uw gezin en/of uw bedrijf veel sterkte toegewenst in deze bijzondere periode.

Directie van Overwater Assurantie Adviesbureau, Overwater Volmachtbedrijf en Overwater Pensioenconsultants
Astrid Smit en Hans van Dijk

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.