Terug

De zzp’er moet al zijn boontjes zelf doppen. Eigen klussen, eigen administratie, eigen verzekering én het eigen pensioen. Want ook al doen heel veel ondernemers dagelijks wat ze het allerleukst
vinden: er zijn er maar weinig die tot hun 85e willen blijven werken. Alle reden om het pensioen tijdig op een rijtje te hebben. Maar hoe goed zijn zzp’ers eigenlijk voorbereid? Pensioenverzekeraar Brand New Day deed hier onderzoek naar.

Wie inzicht wil in zijn pensioen moet op onderzoek uit. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:
inloggen op mijnpensioenoverzicht. nl, online research doen en in gesprek gaan met een adviseur. Het goede nieuws is dat een groot gedeelte dit al doet. 52% van alle zzp’ers weet namelijk hoeveel geld er nodig is om later goed van rond te komen. Het slechte nieuws is dat 48% niet helemaal (of helemaal niet) op een rijtje heeft hoeveel geld er straks precies nodig is op de oude dag. En wie niet weet hoeveel hij nodig heeft, weet ook niet wat hij daar nú voor moet doen.

Hoe komt u er achter hoeveel u precies nodig heeft? Simpel: actie ondernemen. Dus inloggen op mijnpensioenoverzicht.nl en in gesprek gaan met een financieel adviseur. Uit het onderzoek van Brand New Day is ook naar voren gekomen dat zzp’ers piekeren over hun pensioen. Slechts een op de vijf zzp’ers (21%) maakt zich helemaal geen zorgen. Dat is niet per definitie goed nieuws: misschien steekt een op de vijf zzp’ers wel gewoon zijn kop in het zand. Toch heeft 38% van de zzp’ers nog geen voorziening getroffen voor de oude dag en dat is zorgwekkend.

Wilt u, als zzp’er, uw inkomen voor de oude dag in kaart brengen? Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend een afspraak met ons te maken. Samen onderzoeken we wat u al heeft, wat u verwacht nodig te hebben en wat er dan nu nog moet gebeuren.

U kunt een afspraak maken door te bellen naar 0186-820000 of door te mailen naar k.barendregt@overwater-pensioen.nl. Als u een andere vraag heeft over uw pensioen, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.