Terug

Column: Kaiserwetter!

Op dit moment, terwijl ik onze maandelijkse column schrijf, begint het wintersportgevoel weer langzaam bij mij te kriebelen. Dit komt mede doordat het weerbeeld van vandaag in Oostenrijk (mijn persoonlijk favoriete wintersportland) zou kunnen worden omschreven als Kaiserwetter. Deze uitspraak wordt vaak gebruikt als het ideale wintersportweer: de zon schijnt de hele dag, er is geen wolkje aan de lucht en de temperatuur is comfortabel. Het liefst heeft het de dag ervoor flink gesneeuwd, zodat u op de pistes extra fijn kunt skiën en kunt genieten van de sneeuw in de bomen als u in de lift zit.

Voordat u naar uw favoriete wintersportgebied vertrekt, willen wij u adviseren om te controleren of u een reisverzekering heeft afgesloten inclusief de aanvullende wintersportmodule. Met alleen een basisreisverzekering en een zorgverzekering bent u meestal niet voldoende verzekerd in het geval van een calamiteit.

De meeste basis reisverzekeringen vergoeden schade, diefstal en verlies van uw spullen op reis. Maar als u een skivakantie boekt, is uw dure skiuitrusting meestal niet verzekerd. Hiervoor heeft u een aanvullende wintersportmodule nodig. Raakt u gewond of geblesseerd, dan kunt u ook de kosten voor hulpverlening, de niet-gebruikte lessen en de resterende dagen van uw skipas en gehuurde uitrusting vergoed krijgen.

Uw zorgverzekering vergoedt uw medische kosten, maar tot een bepaald maximum. Deze kosten zijn in het buitenland vaak hoger, dus een aanvullende dekking voor medische kosten is geen overbodige luxe. Als u uw zorgverzekering heeft uitgebreid met een aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland, is dit uiteraard minder belangrijk.

Mocht u dit jaar naar Italië afreizen voor uw wintersportvakantie dan willen wij u graag attenderen op onderstaande verplichting. In Italië is het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering namelijk sinds 2022 verplicht op de pistes. Sterker nog: u kunt zelfs gecontroleerd worden. Informeer om die reden bij uw verzekeraar of u een Engelstalige verklaring van dekking kunt krijgen van uw aansprakelijkheidsverzekering. Zo kunt u zonder zorgen op wintersportvakantie!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en dekkingen van uw reisverzekering? Bel dan naar 0186-820000 of stuur een e-mail naar pieter@overwater-assurantie.nl. Voor degenen die op reis gaan: Viel spaß!

Meer over Overwater Verzekeringen

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.