Terug

Column: Harmen

Door de coronacrisis ligt Nederland grotendeels stil. Naast het menselijk leed heeft de crisis mogelijk ook financiële gevolgen voor u en kijkt u kritisch naar uw uitgaven. Eén van de belangrijkste uitgaven is vaak de maandelijkse hypotheek en hierin denken wij graag proactief met u mee.

Door de huidige (historisch) lage hypotheekrente kan het interessant zijn om uw bestaande hypotheek over te sluiten en daarmee een aanzienlijke verlaging van de maandelijkse lasten te realiseren. Maar ook een lang gekoesterde wens voor een verbouwing, een verhuizing of de aankoop van een andere woning kan nu binnen handbereik komen.

Eigen vermogen
Laat u niet tegenhouden door de verwachting van hoge (oversluit) kosten. Het kan zijn dat u geen eigen geld nodig heeft om uw wensen waar te maken.

Van aflossingsvrij naar aflosblij
Wanneer u de aflossingsvrije hypotheek niet aflost, daalt uw hypotheekschuld niet. U betaalt rente over het volledige hypotheekbedrag, maar hoe zit het met uw inkomen als u bijvoorbeeld met pensioen gaat? Vaak daalt uw inkomen. Kunt u de hypotheekrente dan nog betalen? Komt u nog in aanmerking voor een hypotheekverlenging van uw contract? Ook hier gaan we graag met u over in gesprek om te kijken naar uw wensen en mogelijkheden.

Overwater Hypotheekadvies: coronaproof
Onze adviseurs denken graag met u mee om te kijken wat in uw geval wél mogelijk is. Dit gebeurt via een telefonische intake. Als uw wensen vertaald kunnen worden naar een praktische oplossing, bent u op afspraak van harte welkom op ons kantoor. Wij volgen de RIVM richtlijnen om dit voor u en onze collega’s zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wilt u de afspraak bij u thuis of telefonisch dan kan dit uiteraard ook.

Voor het maken van een vrijblijvende afspraak voor een telefonische intake kunt u een e-mail sturen naar manon@overwater-hypotheek.nl, bellen naar 0186 – 82 00 00 (optie 4) of een telefonische intake inplannen via onze website . Bij de aankoop van een (andere) woning, het oversluiten of verhogen van uw hypotheek helpen wij u graag verder. Samen met u zoeken wij graag naar de beste oplossing!

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.