De pensioenuitvoerders willen ondernemers die in acute financiële problemen raken door de coronacrisis tegemoet komen indien de ondernemer problemen ervaart bij het betalen van de pensioenpremies. Omdat de financiële gevolgen per sector en werkgever sterk zullen verschillen, zal er maatwerk moeten worden geleverd. De uitgangspunten voor de betalingsregeling zijn als volgt:

  • Er wordt een betalingsregeling getroffen door de pensioenuitvoerder met ondernemers die acute geldproblemen hebben.
  • De betalingstermijnen voor de sectoren en bedrijven die financiële problemen ondervinden door het coronavirus worden binnen de wettelijke mogelijkheden verruimd.
  • De pensioenuitvoerder hanteert een minder streng invorderingsbeleid bij het innen van pensioenpremies.

Vooralsnog gaat het alleen om uitstel van premiebetaling voor bedrijven waar de nood hoog is. De opbouw van pensioenrechten van werknemers gaat wel gewoon door, al wordt er niet voor betaald. De pensioenuitvoerders hebben duidelijk aangegeven dat dit een tijdelijke noodmaatregel is en er per situatie zal worden beoordeeld wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u vragen?

Wanneer u verwacht dat door de coronacrisis financiële problemen ontstaan voor uw bedrijf, willen wij u vragen graag in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op te nemen. Wij zullen dan contact opnemen met uw pensioenuitvoerder en de mogelijkheden voor uw bedrijf in kaart brengen. U kunt ons bereiken via de gebruikelijke weg door ons te bellen op: 0186-820016 of stuur een e-mail naar info@overwater-pensioen.nl

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.