Werkenmers vinden pensioen is de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde die van belang is bij het vervullen van vacatures en het optimaliseren van bestaande arbeidscontracten.

Samen met u kijken we naar uw wensen en de daarbij behorende uitgangspunten. Daarna brengen wij een maatwerkadvies uit en brengen wij de regeling onder bij de best passende pensioenuitvoerder.

Een onderdeel van het adviestraject is het informeren van de medewerkers. U wilt natuurlijk dat de pensioenregeling zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk wordt uitgelegd. Als adviesbureau zijn wij erin gespecialiseerd om dit op een manier te doen die bij uw organisatie past.

Na het tot stand komen van een pensioenregeling moet deze worden onderhouden. Dit onderhoud bestaat uit financieel administratief beheer, het verwerken van wijzigingen door het komen of gaan van de medewerkers, het begeleiden en adviseren bij waardeoverdracht en het beantwoorden van vragen van uw medewerkers. Wij verzorgen dit onderhoud op basis van een vast bedrag per medewerker (abonnement).

https://overwater-advies.nl/wp-content/uploads/FotografieIngeborgvanBruggen-3193.jpg

Hoe werkt het regelen van pensioen voor werknemers?

Wij spreken altijd eerst met de werkgever. Het kan ook zo zijn dat er invloed is vanuit de OR of vanuit personeelsvertegenwoordiging. Die zeggen dan bijvoorbeeld welk bedrag/percentage ze willen bijleggen. Dan nemen we dit in ons advies mee en gaan we naar de werkgever toe. En bespreken welke kosten voor de werkgever zijn en welke kosten de werknemers zelf gaan dragen.

 

Geven jullie ook training in het regelen van pensioenen voor werknemers ?


Absoluut. We vragen van tevoren wat niet en wel al gedeeld is door de HR-manager. We doen 1-op-1 training met werknemers (via Teams of offline). Dit maakt ons anders dan anderen.

Zo’n gesprek duurt een uur. Aan de hand van het systeem dat we in Nederland hebben praten we over je pensioen. Daar komen regelingen van oude en nieuwe werkgevers uit, de AOW en aanvullende zaken. Wil je daar wat mee doen, dan nodigen we je uit voor een 1-op-1 gesprek. 

 

Het begint altijd bij de werkgever. Een particulier komt altijd op eigen initiatief. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Aanvullende oplossingen voor de werknemers

Wij adviseren ook over de volgende oplossingen

Verzuim

Uw onderneming loopt financiële risico’s door zieke of arbeidsongeschikte werknemers. Wij adviseren u graag.

Lees meer Afspraak maken

Collectieve ongevallen

De collectieve ongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit als uw werknemers overlijden of blijvend invalide raken.

Lees meer

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.