Pensioen voor de DGA

https://overwater-advies.nl/wp-content/uploads/2020/03/bedrijf-scaled.jpg

Zorgeloos naar uw pensioen

Als DGA pensioen opbouwen kan op verschillende manieren. Elke manier heeft voor- en nadelen. Hierbij kunt u denken aan een pensioenpolis bij een verzekeraar of het opbouwen van een pensioen door middel van een lijfrente. Als pensioenadviseur helpen wij u graag met pensioenadvies voor DGA’s.

Het is belangrijk om te kijken welke manier van pensioenopbouw het beste bij u en uw onderneming past. Misschien wilt u alleen een ouderdomspensioen opbouwen of moet er ook gekeken worden naar een nabestaandenpensioen. Aan de hand van uw wensen en doelen adviseren wij het best passende product. Daarnaast helpen wij natuurlijk met het afsluiten of opzetten van de voorziening

Pensioenopbouw regelen voor DGA

Een DGA is wettelijk gezien een ander persoon. Als DGA heb je 10% of meer van de aandelen. Hierdoor mag je niet meer meedoen met de pensioen voor werknemers. Er zijn een paar aanbieders die losse pensioenpolissen aanbieden (bijvoorbeeld een beleggingsvariant), maar heel veel ook niet. Daarom moet je vaak op zoek naar andere mogelijkheden als DGA zijnde, zoals zelf sparen of beleggen.

Overwater helpt DGA’s met het opbouwen van hun pensioen door mee te denken over hoeveel je wilt opbouwen en de beste manier om dit te doen.

Maak een vrijblijvende afspraak

Andere oplossingen voor u als DGA

Wij adviseren ook over de volgende oplossingen

Arbeidsongeschiktheid

U kunt als DGA of ZZP’er ziek of arbeidsongeschikt worden. Het is desgewenst mogelijk dit risico te verzekeren.

Lees meer Afspraak maken

Pensioen voor de medewerkers

Collectief pensioen is een gezamenlijke pensioenregeling voor een groep medewerkers. Hoe vult u als werkgever zo’n collectief pensioen het beste in? Wij denken graag met u mee.

Lees meer Afspraak maken

Pensioen voor de ZZP'er

Bij het zelfstandig ondernemen past ook het kiezen van een goede pensioenvoorziening.

Lees meer Afspraak maken

Verzuim

Uw onderneming loopt financiële risico’s door zieke of arbeidsongeschikte werknemers. Wij adviseren u graag.

Lees meer Afspraak maken

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.