Heeft u een eigen woning en bent u van plan om binnenkort een ander huis te kopen? Dan krijgt u met meer zaken te maken dan toen u uw eerste woning kocht. Denk alleen al aan de verkoop van uw huidige woning. Gaat u eerst kopen of juist eerst verkopen. Wat kan er met de overwaarde gedaan worden of hoe werkt een overbruggingshypotheek.
Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste hypotheek.

Maximale hypotheek
Net als bij starters is de eerste stap inzicht te krijgen in wat u maximaal kunt lenen, zodat u gericht op zoek kunt gaan naar een nieuwe woning die passend is bij uw budget. Met als bij starters geldt ook hier ons advies: kijk niet alleen naar uw maximale hypotheek, maar ook naar het maximale bedrag dat u per maand wilt besteden aan uw woonlasten. U moet immers ook genoeg overhouden om leuke dingen te blijven doen!

Wij helpen u graag om de maximale hypotheek vast te stellen die bij u past én genoeg ruimte biedt om uw droomhuis te kunnen kopen. Daarbij kijken wij uiteraard ook naar de geschatte verkoopopbrengst (of eventueel verlies) van uw huidige woning en naar zaken als eventuele overbruggingsfinanciering, gebruik van overwaarde en inbreng van eigen spaargeld.

HypotheekCheck

Als u wilt gaan kopen, dan wilt u eerst weten wat u maximaal kunt lenen. Zorg dat u goed voorbereid de woningmarkt op betreedt, mede omdat u vaak snel moet schakelen om binnen de gewenste tijd een hypotheek af te sluiten. Wij helpen u, als onafhankelijke hypotheekadviseur, bij deze belangrijke stap. Door onze eenvoudige calculator te gebruiken krijgt u een realistisch beeld van wat u daadwerkelijk kunt lenen en wat de maandlasten zullen zijn. Met de Overwater Hypotheekcheck heeft u snel een goed beeld van uw maximale hypotheek.

Hypotheek oversluiten

Er zijn meerdere manieren om te profiteren van de lage rente. U kunt uw hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekvorm met een lagere hypotheekrente. Hierbij is van belang dat u rekening houdt met de kosten en/of boeterente die deze wijziging eventueel met zich meebrengt.

Anderen bekeken ook:

Overwater HypotheekCheck

Als u wilt gaan kopen, dan wilt u eerst weten wat u maximaal kunt lenen.... Lees meer

Een eerste huis kopen

Bent u van plan om uw eerste huis te kopen? Dan vormt dat in de regel een spannende tijd waarin u over veel zaken moet nadenken en belangrijke beslissingen moet nemen.

Lees meer

Woonhuis

Uw woonhuis kan op veel manieren beschadigd raken. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak groot.

Lees meer Afspraak maken

Overwater OversluitCheck

Wilt u profiteren van de lage rente, maar heeft u geen verhuisplannen? Dan kunt u... Lees meer

Overwater Hypotheken

Eerste hypotheek regelen of juist hypotheek oversluiten? Of het nu om uw eerste huis gaat,... Lees meer

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.