Hypotheek voor doorstromers

Heeft u een eigen woning en bent u van plan om binnenkort een ander huis te kopen? Dan krijgt u met meer zaken te maken dan toen u uw eerste woning kocht. Denk alleen al aan de verkoop van uw huidige woning. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste hypotheek.

Als doorstromer op de woningmarkt is het niet alleen belangrijk om goed inzicht te krijgen in uw wensen en financiële ruimte voor uw nieuwe woning. Ook de verkoop van uw bestaande woning en uw huidige hypotheek zijn van groot belang. Verloopt de verkoop voorspoedig van uw huidige woning? Wenst u gebruik te maken van een overbruggingshypotheek? Dat zijn vragen waar wij door ervaring raad mee weten en waarbij wij u graag van dienst kunnen zijn.

Maximale hypotheek
Net als bij starters is de eerste stap inzicht te krijgen in wat u maximaal kunt lenen, zodat u gericht op zoek kunt gaan naar een nieuwe woning die passend is bij uw budget. Met als bij starters geldt ook hier ons advies: kijk niet alleen naar uw maximale hypotheek, maar ook naar het maximale bedrag dat u per maand wilt besteden aan uw woonlasten. U moet immers ook genoeg overhouden om leuke dingen te blijven doen!

Wij helpen u graag om de maximale hypotheek vast te stellen die bij u past én genoeg ruimte biedt om uw droomhuis te kunnen kopen. Daarbij kijken wij uiteraard ook naar de geschatte verkoopopbrengst (of eventueel verlies) van uw huidige woning en naar zaken als eventuele overbruggingsfinanciering, gebruik van overwaarde en inbreng van eigen spaargeld.

Aandachtpunten voor uw hypotheek

U bent al huiseigenaar met een hypotheek. Daarom moet u voor de hypotheek van uw nieuwe woning rekening houden met een aantal zaken, te weten:

 • Overwaarde
  Wanneer u uw woning met winst verkoopt (verkoopwaarde woning is hoger dan de betreffende hypotheekschuld), dan kunt u die overwaarde naar voren trekken in de vorm van een overbruggingshypotheek die door de notaris in uw nieuwe hypotheek wordt gestort zodra uw huidige woning is verkocht en is gepasseerd bij de notaris. Hierdoor kunt u eventueel een duurder huis kopen, dan op basis van uw inkomen in eerste instantie mogelijk is.
 • Leencapaciteit
  U mag nooit meer hypothecair lenen dan 100% van de getaxeerde waarde van uw woning, tenzij u gebruik maakt van bijzondere bepalingen zoals energiebesparende maatregelingen.
 • Restschuld
  Wanneer u uw woning met verlies verkoopt kan het zijn dat er een restschuld ontstaat. De hoogte van deze schuld heeft onder andere invloed op uw maximale hypotheek.
 • Hypotheek meenemen of beëindigen?
  Zitten er in uw huidige hypotheek aantrekkelijke voorwaarden? In veel gevallen kunt u uw huidige hypotheek meeverhuizen naar uw nieuwe situatie. Echter door de lage rente is momenteel dit vaak geen verstandige keuze.
 • Hypotheekrenteaftrek en hypotheekvorm
  Heeft u een hoger hypotheekbedrag nodig dan uw huidige hypotheek? En wilt u profteren van fiscale hypotheekrenteaftrek? Dan kunt u kiezen uit twee hypotheekvormen: een annuïtaire hypotheek of een lineaire hypotheek.
 • Aflossingsvrij?
  U heeft mogelijk gehoord dat dat niet meer mogelijk is. Onder bepaalde voorwaarden kan het wel degelijk en kan dit voor u zeer aantrekkelijk zijn.
 •  Inzetten eigen spaargeld
  De rente op uw spaarrekening is op dit moment erg laag. Door het gebruik van spaargeld verlaagt u de hypotheek die u nodig heeft en spaart u als het ware door besparing op uw hypotheekrente

Onze hypotheekadviseurs helpen u bij het vinden van de juiste hypotheek waarbij rekening wordt gehouden met deze punten.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.