Terug

Focus laatste kwartaal 2023

De zomervakantie is voorbij, maar het voelt op het moment van schrijven van de column nog zomers. De hectiek is weer volledig terug op de werkvloer met de focus op het laatste kwartaal van 2023.

De oogstperiode is inmiddels weer gestart. Lange werkdagen, eerder donker, een nat wegdek en modder op de weg zorgen ieder jaar voor ongevallen. Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan de eigen veiligheid en die van de medeweggebruikers. Het is voor de agrarische ondernemers juist nu van belang om alvast wat zaken te controleren. Graag delen wij een aantal aandachtspunten met u:

  • Zorg voor verlichting op tractoren en trekkende objecten.
  • Controleer de reflectoren op alle objecten.
  • Maak verlichting, spiegels en ramen schoon voordat u de weg op gaat.
  • Gebruik zo nodig waarschuwingsknipperlichten.
  • Zet bij modder op de weg ruim voor het vervuilde gedeelte veiligheidsborden met slipgevaar neer op een goed zichtbare plaats.
  • Maak regelmatig de weg schoon tijdens het werk en maak deze ook schoon als het werk klaar is.
  • Let bij het schoonmaken van de weg ook op de eigen veiligheid door reflecterende kleding te dragen.

Cyberincidenten
Een item dat wij al eerder bij u onder de aandacht hebben gebracht, maar gezien de actualiteit willen wij u hier nogmaals op attenderen. Dagelijks staat er wel een bericht over cyber in de krant. Waar grote bedrijven zoals de KNVB de voorpagina’s haalt, blijven cyberincidenten binnen het MKB veelal onbesproken. Dit terwijl het leed bij een midden- en kleinbedrijf juist groter is en het voortbestaan van de desbetreffende onderneming in gevaar komt. Als we de IT-experts mogen geloven is het niet de vraag of u als ondernemer te maken krijgt met cybercriminelen, maar juist eerder wanneer u het slachtoffer wordt. Er zijn diverse maatregelen die u kunt nemen om het risico op een cyberaanval te verkleinen. Denk aan veilige wachtwoorden, structurele back-ups van uw systeem, tweefactorauthenticatie voor het inloggen, het voorlichten plus bewustmaken van medewerkers, het aanzetten van automatische updates en het opstellen van een plan als het desondanks mis gaat. Heeft u een ICT-partner? Ga dan in gesprek om te zien wat u eventueel nog meer kunt doen. Wilt u naast alle genomen maatregelen een extra vangnet? Dan kunt u denken aan een cyberverzekering.

Bovengenoemde onderwerpen zijn slechts enkele zaken waar wij dagelijks in ons werk mee te maken krijgen. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor al uw verzekerings-, pensioen- en hypotheekvragen.

Persoonlijk contact en vrijblijvend advies
Persoonlijk contact staat bij Overwater voorop en daarom kunt u naast een gesprek op afspraak ook terecht tijdens ons inloopspreekuur. Elke vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, op onze locaties in Oud-Beijerland en Mijnsheerenland.

Bellen (0186-820000) of mailen naar astrid@overwater-assurantie.nl mag natuurlijk ook, wij helpen u graag!

Meer over Overwater Verzekeringen

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.